Jonas Abrahamsen ble under Norges cykleforbunds forbundsting 12. mars tildelt NCF hedersmerke. Grenland sykleklubb tok imot merket på vegne av Jonas under festmiddagen, og overrakte merket til ham tirsdag ettermiddag.

– Vi gjorde det i forbindelse med starten på treningen for ungdomsgruppa i klubben. Både Jonas Abrahamsen og Syver Wærsted er forbilder for denne gjengen, så det er stor stas når de dukker opp, forteller Marit Brokke i Grenland sykkelklubb.

Nye oppturer

Sykkeleventyret bare fortsetter for Jonas Abrahamsen. Sammen med porsgrunnsmannen Syver Westgaard Wærsted er de en del av det første norske profflaget noensinne, Uno-X Development Team. Og denne våren skal én av guttene kjøre noen av verdens største sykkelløp.

Og selve rosinen i pølsa, er selveste Flandern Rundt.

Blant 25 ryttere på laget, er Abrahamsen plukket ut til å kjøre nettopp sagnomsuste Flandern Rundt 3. april.

Som første telemarking noensinne.

– Flandern Rundt er jo det største endagsløpet man kan kjøre, ved siden av kanskje VM og Paris-Roubaix. Holder jeg meg frisk, og viser form fram mot Flandern, kjører jeg. Det er jo det største løpet laget noen gang har kjørt, så man må være i form for å få være med. Men i utgangspunktet er jeg satt opp, ja, sa Abrahamsen til TA da nyheten ble kjent i slutten av februar.