Ingen av naboene i Porsgrunn fikk med seg det som skjedde eller hørte noe - så Johansen håper andre som har informasjon tar kontakt.

Da han fikk summet seg la han ut denne meldingen på Facebook.

– Ute i området er det en brøytesjåfør med jæ ... lig dårlig samvittighet. Natt til fredag mellom 01.00 og 06.00 har vedkommende kjørt inn i vedboden/redskapsbua vår og knust den. Så den som har gjort det kan gjerne ta kontakt.

Til TA sier Johansen at han har anmeldt saken til politiet. Han skal kontakte forsikringsselskapet sitt på mandag. Hva som er ødelagt inni boden har han ikke fått oversikt over enda.

Trodde han så syner

– Det startet med at jeg fredag morgen sto opp unormalt tidlig fordi jeg skulle ut og farte litt. Det var kommet litt snø så jeg sopte og måket litt rundt her. Jeg kikket etter hvert bort mot vedboden min og måtte gni meg i øynene av det jeg så. Jeg trodde det var noe galt med synet mitt, sier Johansen.

Det han så var en ni kvadratmeter stor vedbod som var fullstendig maltraktert og flyttet på rundt en meter.

– Det første jeg tenkte var at noen hadde kjørt i fylla, men snart oppdaget vi noen spor hos naboen som kunne stamme fra en stor hjullaster eller noe lignende. Jeg holder til bare fire-fem meter lenger opp. Det kan også se ut som den som gjorde det har vært borti hekken til naboen – fire-fem meter enda lenger opp i gata. Jeg aner ikke hva vedkommende har holdt på med, sier Johansen.

På ære og samvittighet

Porsgrunnsmannen tok kontakt med selskapet og sjåføren han vet brøyter i området.

– Han sa han hadde vært i området mellom klokken 04.30 og 05.30, men kjente ikke til noen skader på noen vedbod. Det var bekmørkt da han var her og han hadde ikke sett noe, sa han. Han nektet for å ha vært borti boden min, sier Johansen.

Senere på dagen skal brøytesjåføren ha tatt turen til det aktuelle området.

– Da mente brøytesjåføren at det hadde vært en hjullaster i området og sa at redskapen han brukte var en mindre traktor med plog. Jeg ble jo litt sur og påpekte at den eneste som kjører med stor redskap i denne gaten er han. Han sa han på ære og samvittighet kunne si at det ikke var ham. Jeg har uansett aldri sett noen andre kjøre store maskiner i dette området.

Flere skader

Dagen før boden ble smadret stablet Johansen inn to store 1500-liters sekker med ved.

– Det jeg kan se er at en stålhylle jeg hadde der er krystet sammen, men det står også to sykler, fire nye sommerdekk og noen ski der inne. Jeg må rydde ut veden før jeg vet om det er flere skader. Jeg har snakket med alle naboene mine, men ingen av dem kunne si hva som har skjedd. Er det noen der ute som har sett eller hørt noe må de gjerne ta kontakt, sier Johansen.