– Vi vet ikke hvor han er og hva som kan ha skjedd, men slik vi kjenner ham kan han ha dradd til fjells, og da særlig i Raulandsområdet, hvis han har ønsket å komme seg bort og være for seg selv, sier en kvinne som er i familie med Lognvik.

Hun forteller at det er familien som har meldt ham savnet. De har ikke fått livstegn fra ham siden torsdag kveld. Det skal ha blitt gjort en troverdig observasjon av ham på onsdag, da han la en stor sekk inn i en bil.

Mørk SUV

– Bilen skal være en mørk liten SUV, kanskje av merket BMW, forteller familiemedlemmet TA har snakket med.

Hun ber folk om å ha øynene åpne og melde fra til politiet dersom de ser Harald Lognvik eller en slik bil som kan være hensatt en plass det er naturlig å gå til fjells.

– Han har ikke bil selv, så bilen er i så fall ikke hans egen, sier hun.

Familien er selv ute og leter i Raulandsområdet og politiet skal ha gjort søk i Bærum, der Harald Lognvik bor nå. Familien har fått veldig mange telefoner og meldinger etter at etterlysningen ble spredt av politiet og på sosiale medier. Nå ber de folk om ikke å ta kontakt direkte med familien, men å varsle politiet på telefon 02800 om alt som kan ha betydning for saken.

Etterlysningen

TA går ut med navn og bilde i samråd med Harald Lognviks nære familie. Dette er etterlysningen politiet i Oslo gikk ut med på X (tidligere Twitter) mandag morgen:

«Politiet ser etter en mann på 39 år som er savnet fra sitt hjem på Jar siden fredag 4/8. Den savnede kommer opprinnelig fra Telemark. Han er 178 cm høy, er normalt/godt trent, har blå øyne og kort mellomblondt hår. Det er ingen beskrivelse av klesdrakt. Ved observasjon er det ønskelig at politiet varsles på telefonnummer 02800.»

Harald Lognvik har adresse på Jar i Bærum, men er oppvokst i Vinje.