Gå til sidens hovedinnhold

Har solgt brukte klær for en halv million: – Folk renner inn døra

Artikkelen er over 1 år gammel

NOTODDEN: Røde Kors sin bruktbutikk går så det suser.

– Vi får ofte besøk av folk som er på gjennomfart som stopper kun for å gå innom butikken og av ungdommer som er på skattejakt. De sier at her finner de ting de ikke finner andre plasser. Folk har blitt litt mer miljøbevisste og å handle brukt er blitt litt in, sier Gunn Betty Kåsa i en pressemelding fra Røde Kors.

Sammen med Gunbjørg Markseth jobber hun i dag frivillig på Notodden Røde Kors Secondhand. Butikken åpnet for tre år siden. Damene er kritiske til hva de tar inn. Alle klær blir nøye vasket, sortert og vurdert.

– Det er først i år vi har vært ordentlige fornøyde med det vi får inn. Vi er kritiske og gjør et nøye utvalg, sier Markseth.

Hjelper lokalsamfunnet

Damene har lagt merke til at strikketøy er svært populært og har derfor begynt å strikke selv for å selge. De har også tatt imot bestillinger.

– Når det kommer strikkede plagg inn her forsvinner de ut nesten med en gang de kommer inn døra, sier Markseth.

Alt overskuddet fra butikken går til Røde Kors. Damene tar ikke imot lønn, og står på for å hjelpe lokalsamfunnet. Blant annet har de hjulpet en familie som mistet alt i brann og de har hjulpet flyktninger. Plagg som ikke blir solgt hos dem blir sendt videre til Fretex.

– Det at det går så mange glade folk ut herfra etter et besøk, det er lønn nok for oss, sier Markseth.

500 000 kroner er omsetningen per år. Med fratrekk for husleie, strøm og diverse andre kostnader er trukket fra sitter Røde Kors igjen med cirka 100 000 kroner.