Har presset på seg på hjemmebane

MÅ PRESTERE: Magnus Krog må prestere kommende helg skal han ha noen mulighet for et nytt VM. Her fra VM i Lathi i 2017.

MÅ PRESTERE: Magnus Krog må prestere kommende helg skal han ha noen mulighet for et nytt VM. Her fra VM i Lathi i 2017.

Artikkelen er over 1 år gammel

CHAUX-NEUVE: Formen i hoppbakken tilsier ikke VM-deltakelse for Magnus Krog. Det vil han rette opp på hjemmebane i Trondheim kommende helg.

DEL

Kommende helg over to konkurranser i Granåsen kommer de siste sjanse til å overbevise landslagsledelsen om at man er verdt en plass blant de fem kombinertløperne som skal til VM i Seefeld.

Fire av de fem i kombinert-troppen til VM er høyst sannsynlig tatt, mens tre-fire løpere kjemper om den femte og siste plassen – deriblant Magnus Krog fra Høydalsmo.

– Skal jeg komme med til VM må jeg prestere bra i Granåsen til helga, sier Krog til TA.

Resultatene så langt i sesongen tilsier ikke VM-plass for Krog, men han har noen lyspunkt av noen enkeltrenn innimellom. Det kan holde.

I tillegg har han massevis av mesterskapsrutine – noe som kan telle godt med.

– Jeg har ikke gitt opp, men må nå vise at jeg kan, erkjenner den rutinerte kombinertløperen.

Varierende trippel

Under helgas trippel i Chaux-Neuve presterte Krog mildt sagt varierende sammenlikner man resultatene i hoppbakken og langrennsløypa.

Konkurransen var lagt opp slik at løperne tok med seg resultatene fra fredag, over til lørdag og til slutt inn i søndagens konkurranse – det gjorde store utslag.

Fredag endte Krog som nummer 45 i hoppbakken og med sjuende beste langrennstid ble han nummer x.

Lørdag ble han nummer 32 i bakken, og gikk inn til femte beste tid i sporet.

Søndag startet han hele 6.54 bak lederen etter to svake hopp der han ble nest sist av 30 hoppere. I sporet gikk det som vanlig fort, denne gang på 15 kilometer. Krog hadde nest beste langrennstid og ble nummer 26 til slutt.

Nå venter rolig trening hjemme i Trondheim foran helgas konkurranser på hjemmebane.

– Jeg skal bruke tiden godt. Det er i bakken jeg må vise at jeg kan. Jeg kjenner Granåsen veldig godt og har prestert bra her tidligere. Det kan jeg gjøre igjen, sier Magnus Krog.

Best av de norske

Espen Bjørnstad var lenge med i kampen om en plass på pallen trippelen i Chaux-Neuve søndag, men fikk det tungt. Østerrikeren Mario Seidl vant.

Nordmannen måtte slippe på andre halvdel av langrennet og ble passert av en rekke løpere. Jørgen Graabak ble til slutt beste norske med sin fjerdeplass. Det sikret han etter spurtoppgjør med Jarl Magnus Riiber.

Vinneren av den tradisjonsrike trippelen ble østerrikske Mario Seidl. Han gikk ut i ledelse og var aldri truet.

Artikkeltags