Gå til sidens hovedinnhold

Har investert millioner etter rekordåret

I fjor følte han seg som vinner av koronalotteriet. Nå har driver og eier Erling Skoe investert seks-sju millioner på Telemark kanalcamping etter rekordåret med 37 000 besøkende.

Foreløpig ligger han i rute med fjorårets tall, men det er helt umulig å vite hvordan dette året vil fortone seg. Den store jokeren er været.

– Hadde jeg visst hvordan det blir, hadde jeg drevet med noe helt annet enn camping. Da hadde jeg funnet en lettere måte å tjene penger på, ler han.

Smadret rekorden

2020 var et strålende år, eller som han selv uttrykte det:

– Helt vilt!

Med en økning på 60 prosent, ble det 37 000 besøkende. Den gamle rekorden lå på et sted mellom 22 000 og 23 000. Den ble ettertrykkelig smadret.

I år har det så langt vært en litt kald og våt mai, men i år startet sesongen til påske. I fjor var starten 20. april.

– Det har vært jevnt bra, det blir veldig preget av været. Noen helger har det vært veldig bra, og noen helger har regnet vekk.

I år ble pinsehelgen rammet av nedbør.

– Vi var fullbooket en uke i forkant, og det så bra ut. Plutselig manglet vi 70 biler som avbestilte, og det var også flere som reiste tidligere, fordi de var lei av været, forteller han.

Langhelgene er mest sårbare.

– Det viktigste er at langhelgene er gode, og det var det på Kristi Himmelfarts-helga. Da var det bare litt regn på natta, ellers var været bra.

Alt tyder på en bra sesong

Alt tyder på at 2022 blir bli en bra sesong, men igjen er vi tilbake til usikkerhetsfaktoren.

– Det er en liten joker som heter været. Folk ser på værmeldingene og kjører etter. I fjor hadde vi det beste været i hele Norge i juli, og det ble helt kaos. Jeg har aldri opplevd maken. Andre steder i landet var det tilbakegang for noen. Vi vet ikke fasiten på forhånd. Men alt tyder på at det blir bedre nå enn en annen sesong med dårligere vær. Det blir flere som ferierer i sitt eget land i år også, sier Skoe som peker på den sentrale plasseringen som viktig for kanalcampingen.

Gradert opp

Turistene kommer i år til en opprustet ferieplass. Det er 60–70 nye strømpunkter med veier. Padleutstyret er byttet ut, og i tillegg har det kommet et tipp topp moderne toalettanlegg.

– Vi har investert totalt seks-sju millioner kroner. Vi må satse litt for å vokse, påpeker han.

TA blir med på en liten rundtur, og det er ingen tvil om at det har skjedd en betydelig oppgradering med dusjer, toalett, kjøkkenmuligheter og handikaptoalett. Det er helt tydelig at en heller ikke har gått for de billigste løsningene.

– Vi bruker sensorer. Det er ikke brytere og alt er berøringsfritt, forklarer han og er veldig fornøyd med sluttresultatet.

Det er imidlertid noen ting som han gjerne skulle ha endret på.

– Men det er ikke andre enn jeg som ser det. Sånn vil det vel alltid være.

Gode tilbakemeldinger

Han får også gode tilbakemeldinger på endringene.

– De sier at det er spennende å komme tilbake, for det skjer alltid noe nytt her, og i år har det skjedd veldig mye, sier han.

Og noen kommer uansett.

– Vi har 21 faste helårsgjester. De kommer alltid og de er ikke så avhengige av været.