Gjengen i Herkules Heildemparlaug har lagt ned utallige dugnadstimer slik at sykkelglade skal kunne utfordre seg selv, konkurrere og leke i terrenget i Skien fritidspark.

Lørdag 14. mai er de klare igjen, men dette blir den siste utgaven av Telemark enduro.

Det bekrefter Mats Kvaalen, én av ildsjelene bak suksessen.

– I alle fall med tanke på det konseptet vi kjenner i dag. Dette blir den femte utgaven av rittet, som er et av landets største i sitt segment, og nå har vi også sesongåpningen her. I år er det over 220 påmeldte som er klare for sykling med kompiser og muligens konkurrenter, forteller Kvaalen.

Mens leken er god

Det er ham, sammen med resten av gutta i Herkules Heildemparlaug, Mats U. Nyegaard, Are Pedersen, John André Moldestad, Geir Nummedal, Thomas Rambekk Henriksen og Even Børhaug, som i årevis har stått på for dette arrangementet.

– Jeg vet ikke hvor mange timer vi har brukt, men det er mange, ja utallige. Det har vært gøy, men det koster å arrangere og det har blitt veldig mange timer for å lage løyper, administrere, hente utstyr og mat, sier Kvaalen.

– Hvorfor er det nå slutt?

– Vi vil gi oss mens leken er god. Fem ganger er fint og vi er fornøyde, det har vært morsomt og givende, og vi ser nå at det er begrenset hvor mye mer vi kan hente ut av formatet. Det å arrangere Telemark enduro krever mye. Da gir vi oss mens det fortsatt er gøy og før det blir pes, svarer Mats Kvaalen.

50 000 til barn

De siste årene har alt, også Telemark enduro, blitt korona-avlyst, men fram til 2019 hadde de gitt 50 000 kroner til barneavdelingen ved sykehuset.

– Vi har i tillegg bygget en pumptrack som er et gratistilbud til alle, vi har laget sykkelstier og ryddet gamle stier i området rundt Skien fritidspark, avslutter Mats Kvaalen.