Det sier direktør på Dalen hotel, Filip Åbom.

I år har hotellet og restauranten fått tildelt tre høythengende priser.

– Vi er veldig fornøyde med å få den anerkjennelsen. Det blir man alltid glad for, sier han.

Toppen av prestasjon

1. juli delte Dalen hotel på sin facebookside at både hotellet og Restaurant Bandak var nominert til «World Luxury Hotel Awards 2022» og «World Luxury Restaurant Awards 2022».

I innlegget ble prisene beskrevet som toppen av prestasjon i luksushotellbransjen.

Denne måneden delte de gladnyheten om at både hotellet og restauranten vant i kategoriene «Luxury Historical Hotel» og «Fine Dine Dining Cuisine – Continent»

– Det er veldig hyggelig. I tillegg har vi fått prisen «en historie å fortelle» i «Historic Hotels of Europe Awards» tidligere i år, sier hotelldirektøren.

I begge konkurransene var det gjestene som stemte fram vinnerne.

Populært

Hotellet er nå steng for vinteren, og åpner igjen 27. april 2023. Åbom ser tilbake på en god sesong i 2022.

– Vi var vant til å bare ha norske gjester nå, men i år fikk vi en del internasjonale gjester også, og det var veldig hyggelig. Det virker også som at trenden om at nordmenn er sugne på å feriere i eget land holder seg. Det er bra, sier han.

Han tror de historiske hotellene blir mer og mer populære, og at andelen opplevelsesturister er økende.

– Mange ønsker kvalitet framfor kvantitet, og det er positivt for vår del, sier Åbom som ser veldig positivt på neste års sesong på Dalen hotel.

– Vi gleder oss til enda mer utenlandsturister og merker at det er mange forespørsler fra utlandet. Generelt land i Nord-Europa, men vi ser også en økende interesse fra USA, forteller han.