Gå til sidens hovedinnhold

Har endret tilbudet til kommunen – nå skal denne strekningen utredes

PORSGRUNN/LARVIK: Bane NOR har nå endret sitt tilbud ved et salg av jernbanestrekningen mellom Porsgrunn og Larvik.

For abonnenter

Det var i februar i år at Bane NOR ga Porsgrunn og Larvik kommer tilbud om deres eiendommer langs den gamle jernbanetraseen, samt ti millioner kroner, med en frist satt til utgangen av juni i år. Men etter at Larvik kommune ba om å utsette fristen, endret Bane NOR deres tilbud.

– Tilbudsfristen er forlenget og det gjør de nå med ett år. I sitt reviderte tilbud reduseres tilbudet til fem millioner kroner, men med de vedlikeholdstiltakene de gjør, vil dette være til gevinst til kommunene om de tar imot dette tilbudet, forteller eiendomssjef Ole Henrik Lia til formannskapet, torsdag.

Les også

Tilbyr eiendommer og 10 millioner til kommunene – kan det bli starten på en ny turvei?

Enstemmig

I etterkant av BaneNors første tilbud i februar i år, flere krefter blitt satt i sving for å få en fortgang i prosessen om å skape en gang- og sykkeltrase på den nedlagte jernbanestrekningen mellom Porsgrunn og Larvik.

Nylig ble det klar at SpareBank 1 stiftelsen BV og SpareBank 1 stiftelsen Telemark-Grenland har kommet på banen med gavemidler til prosjektet. I første omgang bidrar de to stiftelsene med 1 million kroner.

Pengene skal gå til å gjennomføre et såkalt avklaringsprosjekt, som under formannskapsmøtet torsdag, ble enstemmig vedtatt.

Utredningen vil avdekke kostnader og en finansieringsmodell for å realisere og vedlikeholde en eventuell gang- og sykkelsti på den nedlagte jernbanestrekningen.

Les også

Store smil og jubel blant disse i dag: - Et skritt nærmere et eventyrlig prosjekt!

Positive

Blant dem som tok til ordet under formannskapsmøtet var det utelukkende positive tilbakemeldinger til avklaringsprosjektet.

– Dette er en gledelig sak som jeg har ventet lenge på. Det er et stort punkt i all den mobiliseringen som har blitt gjort, spesielt av arbeidsgruppen med deres Facebook-side, som har stått på og hatt møter. Dette er et steg i riktig retning og det takker jeg for, alle som har bidratt, sier Håkon Stornes i KrF.

– Dette er en veldig gladsak og det er positivt at dette er oppe til behandling nå. Jeg håper også at dette vil være positivt framover, fordi dette er folkehelse så det holder. Dette vil gi positive ringvirkninger langt utenfor kommunens grenser, sier Pål Berby i Rødt.

– Dette er veldig spennende. Det har skjedd mye i forhold til norske folks bevissthet til å være i naturen, når det gjelder fysisk og psykisk helse. Man ser også hvor stolt man blir når man deler turbilder fra nasjonale stier og turområder landet over. Jeg heier på dette og ser med spenning på sluttrapporten, forteller Linn Schistad Camara i SV.

Eiendomssjef Lia har tidligere opplyst at arbeidet skal starte rett over sommeren og er tiltenkt klar ved utgangen av året. Arbeidet vil gjøres som et samarbeid mellom Porsgrunn og Larvik kommuner. Statens vegvesen har sagt seg villig til å bistå med kompetanse til arbeidet.

Les også

Fikk en million fra anonym giver – nå håper de at du bidrar også