Det var natt til søndag at det begynte å brenne i en leilighet i første etasje i Osebakken borettslag, i Storgata i Porsgrunn. Over 40 personer ble evakuert, men ingen personer ble skadd i brannen.

Flere beboere ble innlosjert på Hotell Vic som følge av brannen og vannskadene som ble påført i slukkingsarbeidet.

Politiet er i gang med å etterforske saken, men holder foreløpig kortene tett til brystet.

– Vi vil gjennomføre både taktiske og tekniske undersøkelser, og avhør, sier leder for etterforsking ved grenlandspolitiet, Annie Sandersen til TA, mandag.

– Boblet i veggene

Det var på vei hjem fra byen, natt til søndag, at en av beboerne oppdaget brannen i boligblokka i 02.22-tiden. De fikk varslet brannvesenet.

– Da vi kom inn i oppgangen ser vi det bobler i veggene og vi kjenner røyklukt, kunne 30-åringene, Kristian Lunde Hansen og Øyvind Sandnes, fortelle til TA.

Styreleder i Osebakken borettslag opplyser overfor TA, mandag, at de evakuerte har fått flytte tilbake igjen etter å ha tilbrakt et par netter på Vic.

– Alle har fått flytte tilbake, sier Thea Bakås til TA.

Videre opplyser hun om at det er materielle skader i blokken.

– Det er først og fremst skader på leiligheten som det var brann i. I tillegg er det vann i kjelleretasjer, forteller hun, og viser til at vannskadene kommer som følge av slukningsarbeidet.

Har en mistanke

Etterforskingsleder Annie Sandersen forteller til TA at åstedet ikke er frigitt ennå, og meddeler at politiet har en teori om hva som har skjedd.

– Vi har en formening om årsak, men ønsker ikke gå ut med det nå, avslutter Sandersen.

Leiligheten som brant var ubebodd på grunn av oppussing.