Du har kanskje sett det allerede? Alle kampreferatene på TAs nettside. Denne uka startet TA og flere andre Amedia-aviser å bruke robotproduserte saker fra lavere divisjoner i seniorfotballen og aldersbestemte klasser fra 13 til 19 år.

Vi hører det stadig: «Hvorfor dekket dere ikke den kampen?» eller «Hvorfor har dere ikke den tabellen?».

I en ideell verden hadde vi hatt journalister til stede på alle fotballkamper og alle sportsarrangementer i Telemark. Men slik fungerer det ikke - dessverre. Vi er nødt til å velge ut noe som dekkes, og det er vanskelig å gjøre alle fornøyde til enhver tid. Det handler i stor grad om ressurser.

Derfor tror jeg dette blir et fint supplement til sportsdekningen vår. Roboten skal ikke gjøre at journalistene våre produserer færre saker eller er mindre synlige ute i felten, men det kommer som et tilleggstilbud. Nå kan du lese en sak om ditt lag eller din klubb selv om vi ikke fysisk har vært til stede.

Roboten produserer både referater, kampfakta og tabeller, noe som gjør det lett for den fotballinteresserte å følge med. Den er bygd opp slik at sakene også blir personvinklet om dataene ligger der. Som for eksempel da Gøran Kallåk senket Fossum med sin 2-1-scoring torsdag kveld (se bilde).

Man kan selv velge ut favoritter, slik at man kan følge utvalgte lag og klubber.

Kampreferatene er produsert av NTBs automatiserte artikkeltjeneste basert på informasjon hentet fra fotballforbundets egen app, FIKS (Fotballens informasjons- og kommunikasjonssystem). Til mer informasjon trenere og lagledere legger inn i FIKS etter kampene, til mer detaljert blir sakene. Derfor håper vi at dere der ute ønsker å bidra til at produktet blir best mulig.

Artiklene produseres helautomatisk straks dataene er på plass.

Når man bruker en robotskribent, kan det naturligvis dukke opp feil - og det vil nok dukke opp feil, selv om produsenten hele tiden jobber med å forbedre produktet. Derfor ønsker vi at leserne våre gjør oss oppmerksomme på det om man kommer over noe som ikke er riktig, eller hvis man savner service fra en serie eller et lag.

Neste sesong skal TA sende flere fotballkamper enn noensinne direkte på sine nettsider. Vi håper at dette tilbudet, kombinert med flere livesendte matcher i 2023, vil falle i smak, og vi tror at dette vil gjøre vår fotballdekning sterkere.

Har du tips om saker og historier du tror TAs lesere vil ha glede av, nøl ikke med å tipse oss (sport@ta.no). Det finnes utallige gode saker der ute, og vi er interessert i dem, uavhengig av divisjon eller ferdighetsnivå. Gjerne historier som også fotballhateren «Heidi» (55) på Skotfoss kunne tenkt seg å lese. Saker som omhandler mer enn bare det sportslige bidrar til høyere lesertall og økt interesse for utøveren eller laget. Vi ønsker å høre fra dere, og håper at fotballroboten blir godt mottatt.

God fotballhøst og lykke til med sesonginnspurten!