Gå til sidens hovedinnhold

- Har DU en varm hånd å låne ut?

Artikkelen er over 1 år gammel

Frivilligheten er viktig. Den er avgjørende. Mye av det som vi forbinder med det gode liv, med et godt samfunn, er direkte knyttet sammen med akkurat dette: Frivillighet.

Folk som bruker av tid og krefter – for å gjøre noe for andre. Og dermed gjør noe for seg selv også. Fordi det skaper både mening og livsglede å bidra.

(Bildet er hentet fra Siljan for et par år siden der en fabelaktig gjeng har vært aktive innenfor frivillig arbeid i en årrekke, her Røde Kors).

Lørdag 1. februar neste år skjer det noe spennende. Og det er ikke så lenge til som man kanskje skulle tro. Om under tre måneder altså, så har bydelshusene og Menstad frivillighetssentral, et prosjekt som skal munne ut i et «Frivillighetstorg». Merk deg navnet med en gang: Et frivillighetstorg i Ibsenhuset.

Her skal man prøve å være en bro mellom alle dem som ønsker å bidra frivillig og dem som trenger frivillige hender i arbeidet sitt. Vi snakker om lag og organisasjoner, foreninger og støttegrupper som driver med ulikt viktig arbeid, – og som gjerne vil ha enda mer kraft inn i dette arbeidet.

Det interessante er at undersøkelser viser at 62 prosent av folk i målgruppen kan fortelle at de ikke er blitt forsøkt rekruttert til frivillig arbeid siste året. Samtidig så sier altså 52 prosent av dem som ikke jobber med frivilligarbeid i dag at de kunne tenke seg å bidra på et eller annet område de er opptatt av.

Vi har utrolig mange mennesker, eldre og andre, som både føler seg oppegående, friske og helt på høyden. Og mange av dem vil også gjerne ta del i noe av alle de gode tiltakene som er. Men de har ikke blitt spurt. Og sannheten er at det ikke er så lett, alltid, å melde seg selv. Folk er forskjellige, men mange vil ikke være for mye «frampå». (Alle er jo ikke bergensere heller). Dermed går mange for seg selv uten å bidra, selv om de gjerne vil det – og andre har brukt for mer bidrag uten helt å nå fram til disse folkene, disse menneskene som så gjerne vil hjelpe til.

Derfor er det strålende, det gode hjelpere, gode folk, i bydelshusene og frivillighetssentralen til Skien kommune har kommet opp med nå. Opplegget kommer til å være fra klokken 12–15 den lørdagen og foregår i samspill med de nydelige og tradisjonsrike foajékonsertene.

Kryss av 1. februar i boken din. Det er sjelden noe som er så vakkert som når folk strekker ut en varm hånd. Det må i så fall være når andre griper den.