IKEA oppfordrer alle kunder som har kjøpt smekken «MATVRÅ, blå/rød 2 stk», til å slutte å bruke den og kontakte IKEA for å få refusjon eller tilsvarende produkt.

Det opplyser IKEA i en pressemelding.

I pressemeldingen heter det at IKEA tar produktsikkerhet svært alvorlig. Alle produktene er grundig testet og overholder gjeldende lover og sikkerhetsstandarder. Til tross for dette har vi fått rapporter om at knappen på MATVRÅ kan løsne og dermed utgjøre en kvelningsfare.

- Vi har fått vite at knappen kan løsne hvis barnet drar i den», sier Emelie Knoester, Business Area Manager ved IKEA of Sweden. Hun fortsetter:

- Sikkerheten til kundene har høyeste prioritet hos IKEA, og som forebyggende tiltak velger vi derfor å tilbakekalle barnesmekken MATVRÅ, blå/rød 2 stk. Smekkene MATVRÅ frukt/grønnsaksmønster grønn/gul er trygge å bruke, da de har en annen design og er laget i et annet materiale.»

IKEA oppfordrer alle kunder til å returnere produktet til IKEA for å motta full refusjon eller et tilsvarende produkt. Kjøpsbevis (kvittering) er ikke nødvendig.