Sommerteater er etter hvert blitt en tradisjon i Brekkeparken og i år blir det «Moby Dick» som skal spilles for barnefamilier helt fram til 23. juni.

Har du en båt til overs?

På grunn av korona-begrensninger blir det maks 50 publikummere per gang, og for å bygge opp under dette, skal familier og grupper sitte i samme båt under forestillingen – bokstavelig talt.

– Ja, det er jo en gammel hvalfangerhistorie dette her, og ved å la publikum sitte i båter bygger vi opp under det og gir forestillingen en ekstra dimensjon, sier markedssjef ved Teater Ibsen Kristian Hauge, som nå etterlyser enda flere båter.

– Vi har en gammel pram, vi har kano, vi har en Pionér, og en optimist. Blant annet. Men vi har faktisk behov for enda flere, så har du en gammel båt du ikke trenger lenger, er vi veldig interessert. Vi kommer gjerne og henter den, sier Hauge.

Han forklarer at båten helst ikke bør være mer enn til fire–fem personer, det vil si mellom 8 og 12 fot.

– Herlig kaos

Skuespillerne er inne i sine siste prøveuker og premieren er satt til fredag 5. juni.

– Det er et herlig kaos om dagen. Forestillingen lages på den måten at den skrives underveis, så det blir ganske morsomt. I utgangspunktet er jo «Moby Dick» en voksenroman, men regissøren har gjort den om til en ganske morsom forestilling for barn fra fem år og oppover, forteller Hauge.

Lokale folk

Sommerteater er etter hvert begynt å bli et fast innslag i Brekkeparken i juni, og i år blir det totalt 14 forestillinger.

– Faktisk blir det mye sommerteater i år. Det ble noen forandringer som gjorde at vi både får sommerteater før og etter sommerferien, da får vi «Robin Hood», så det er mye å glede seg til, sier Hauge.

Det er Frode Gjerløw som har regi på «Moby Dick», og skuespillere er Dagrun Anholt, Madeleine Barosen Herholdt og Preben Lillebø Rongve.

– Bortsett fra Preben er alle medvirkende fra Vestfold og Telemark, så vi har mange gode lokale medvirkende i år, avslutter