Med et nyhetsbilde som var vært preget av høye priser og andre kriser, ønsker Tore Hammersmark i Skien By å skape litt positivitet i byen nå som morsdagen nærmer seg.

Sammen med Radio Grenland og flere aktører i Skien By, er Tore på jakt etter «årets mor». Er det kanskje noen du kjenner?

Mandag blir det lagt ut et Facebook-innlegg på både Skien By og Radio Grenlands sider, hvor du kan nominere noen du mener er årets mor i kommentarfeltet som vinner en helt spesiell opplevelse.

– Om du er venninne, datter eller tante, så kan du nominere den moren du mener fortjener det, sier Tore og smiler fra øre til øre.

– Men gjerne ikke «tag» moren du nominerer. Her vil vi prøve å holde det hemmelig så lenge det lar seg gjøre!

– En fantastisk opplevelse

Fredag 10. februar blir vinneren hentet for en fantastisk opplevelse, slik Tore beskriver det.

Da kan hun vente seg et hotellopphold med suite på Thon Hotel Høyers med både frokost og middag, en handletur ved undertøysalongen Gablers, hudpleiebehandling ved parfymeriet Skin Tonic og en ny hårsveis og stell hos frisørene på Lie.

Etter at «bli ny»-dagen er over, kan moren selv bestemme om hun vil bruke noen timer i byen for å dra på kino, bowle eller ta en tur på kafé før middag ved Thon Hotel venter.

– Han eller hun som nominerer blir vår kontakt og må sørge for at mor er i den regionen den dagen, sier Tore.


– Hvordan blir det å plukke ut én mor blant de nominerte?

– Den tror jeg ikke er enkel. Når man nominerer er det fint om man ikke bare skriver navn, men også gir oss en liten grunn med hvorfor akkurat din mor fortjener det. Det trenger ikke å være en hel novelle, men en setning eller to.

Den aktuelle moren kan ta med seg barn eller et annet familiemedlem gjennom dagen. Eller bare nyte det hele alene, hvis hun vil.

Radio Grenland blir med og sender live deler av dagen.

– Den du nominerer må nok takle litt oppmerksomhet, ler han.

LES OGSÅ: Endelig kjenner Dorthe bare på lykken: – På sosiale medier er alt så fantastisk. Det har vært tøffere enn forventet

Håper på god respons

Nå krysser Tore fingrene for at kommentarfeltet fyller seg opp med fantastiske mødre mandag og utover neste uke. Vinneren trekkes torsdag.

Både Tore og aktørene i Skien By gleder seg til å hylle en mor.

– Mødre er det nærmeste en sønn og datter har. Det er et helt eget forhold. Nå er det mammaen vår vi må sette pris på, sier Tore, som lover at noe lignende skjer i forbindelse med farsdagen.

Les også

Selvlærte Synnøve (26) drømmer om å leve av lidenskapen: – Det er noe helt spesielt