Da anbudet på byggingen av tretoppveien i Hamaren aktivitetspark viste seg å bli fem millioner kroner dyrere enn antatt var det usikkert hvorvidt kommunen kunne realisere tretoppveien eller ikke.

I forrige uke meldte Hamaren aktivitetspark på sin Facebook-side at byggingen blir en realitet.

«Får gåsehud»

I skrivende stund har innlegget fått over 400 likerklikk, 46 kommentarer og blitt delt 70 ganger.

– Får gåsehud! Dette kjem til å bli bra

– Så fantastisk, dette blir helt rått

– Storarta

– Fantastisk jolegåve til bygda, er blant kommentarene under innlegget.


Penger fra strømsalg

Den totale prisen for tretoppveien, Hamaren til nye høgder, er på 15 248 000 kroner. Over 700 000 kroner kommer fra lokale virksomheter og lag. Videre har prosjektet klart å få inn 8,5 millioner kroner i eksterne tilskudd.

De fem millionene som manglet får kommunen inn fra strømsalg.

– Pengene kommer fra konsesjonskraft-inntekter forventa i 2022. Det er merinntekter på grunn av etableringen av datasenteret, forklarer ordfører i Fyresdal kommune, Erik Skjervagen.

– Det er ekstremt heldig, ellers hadde vi ikke fått dette i havn, legger han til.

Lokal byggmester

Det er den lokale byggmesteren Inge Aamli som leverte det laveste anbudet og som skal bygge tretoppveien. Det er han som også bygget fjellbrua i Fyresdal.

– Han har lokale folk som er ansatt, og i tillegg har Moland Mekaniske fått en stor jobb. Det er drømmescenarioet at det bare er lokale som gjør dette arbeidet. Da får vi mer ut av pengene, og vi får ganske mange årsverk i Fyresdal, sier Skjervagen.

Kontrakten med Aamli er skrevet under, og Skjervagen forteller at byggestart blir på nyåret.

– Tretoppveien skal stå ferdig våren 2023, sier han.

Trekkplaster

Mimir og Visit Telemark har vurdert tretoppveien til å kunne bli en stor attraksjon som kan dra mye mennesker til Fyresdal.

– I dag har vi ti tusen besøkende i året i Hamaren. Vi er usikre på hva tallet kan bli med tretoppveien, men det har vært snakk om fra 30 tusen til mer. Om det slår til vil det ha betydning for Fyresdal. Det er grunnen til at vi gjør dette - for å øke attraktiviteten til Fyresdal, sier Skjervagen.