Det skjer mye på Notodden i julemåneden. Måljeger og uromoment Jørgen Voilås og kaptein Henrik Gustavsen er borte. NFK-trener Magnus Erga må finne nye nøkkelspillere for kommende sesong.

Gustavsen kom fra Sandefjord Fotball i 2014, og har i flere sesonger vært en nøkkelspiller i NFK. 29-åringen har spilt hele 198 kamper og har scoret 14 mål for klubben. Med 198 kamper klatrer han helt opp på sjetteplass på NFKs adelskalender. Gustavsen legger nå fotballen på hylla, og skal inn i treneryrket på heltid som hovedtrener for Sandefjord Fotballs G16-lag.

- Gustavsen har vært meget viktig for klubben som kontinuitetsbærer og kaptein. Vi klarer ikke å erstatte ham som person og hans rutine, men fotballmessig jobber vi med å erstatte ham. Det er noen aktuelle spillere, men det er hard kamp om dem, forteller NFK-trener Magnus Erga til TA.

Kantspiller Voilås fikk to sesonger i Notodden der han fikk med seg 41 kamper og scoret 14 mål. Han er nå på plass i Bryne og 1. divisjon.

- Han har x-faktor med fart, god til å drible og en god avslutter. Vi ville jo beholde ham, men visste at det var interesse for ham og vi har planlagt deretter. Når det er sagt viser hans overgang at unge spillere kan komme hit å utvikle seg til et høyere nivå, og det er viktig for oss som klubb, sier Erga.

I tillegg til å erstatte midtstopper Gustavsen og Voilås, ønsker NFK å hente inn en keeper (Bror Grøtterud gir seg), en høyre back og en ekstra spiss/kant i tillegg til Voilås-erstatteren.

Flere signert

Flere Notodden-spillere har signert nye kontrakter den siste tiden. William Schjølberg Husebø og Espen Mogen Hagen er de siste som har signert, og NFK har nå ti spillere på kontrakt med tanke på 2022-sesongen. Fra før har blant andre Adrian Berntsen og Kristian Kjeverud Eggen signert nye kontrakter.

Gode og sentrale spillere som Martin Holmen og Sjur Lothe har fått tilbud om forlengelse, men midtbanespillerne er begge i tenkeboksen.

- Vi ønsker dem med videre, og har gitt dem tilbud, forteller Erga.

Ingen bud

Lagets beste og viktigste spiller blir uansett å finne på Notodden i 2022 - om han ikke selges. Melvin Tony Fritzhell banket inn råsterke 22 mål i år etter overgangen fra Hødd foran sesongen, og bør sånn sett være interessant for flere klubber.

Svensken har kontrakt med Notodden FK ut sesongen 2022.

- Melvin er ekstremt viktig for oss. Vi jobber med utgangspunkt i at han er hos oss kommende sesong, men det kan jo komme bud på ham. Foreløpig har det ikke kommet noen bud, men vi lytter til bud om det kommer, sier Erga.

Jevn avdeling

NFK avsluttet sist sesong meget sterkt, og endte på 6. plass til slutt etter sterke tre seire og to uavgjorte på de fem siste kampene.

- Sesongen var variabel, men vi viste at vi kan hamle opp med de beste og avslutningen på sesongen var svært positiv, kommenterer Erga.

I 2022 er Notodden FK satt opp i PostNord avdeling 1. Der er følgende lag: Notodden FK, Arendal, Egersund, Flekkerøy, Kvik Halden, Moss, Odd 2, Sotra, Staal Jørpeland, Strømmen, Ullern, Vard Haugesund, Ørn Horten og Øygarden.

- Det er en spennende avdeling, og vi unngikk de som har vært stabilt sterkest de siste årene, Hødd og Ull/Kisa. Vi skal ha en god sjans i denne avdelingen, og viste i år at vi på banen kan hamle opp Arendal og Egersund, som jeg tror blir å finne i toppen av denne avdelinga, sier Erga, som håper og tror at også NFK kan kjempe i toppen.