I snart 40 år har Reinhold Kager fra Østerrike jobbet som fotograf. Interessen for fotografering startet med de gamle filmrullene og han tar fortsatt i bruk de gamle kameraene og teknikkene. I årevis har han reist verden rundt og fotografert. Nå er han klar for utstilling på Åbø Gård og Galleri Telemark.

– Vi snakket om dette for to år siden, men han er veldig opptatt så vi fikk det ikke til før nå, forteller Hege Håkonsen, gallerist for Galleri Telemark og Åbø Gård, og forklarer at dette blir Galleri Telemark sin første separatutstilling med fotografi.

– Man tar ikke bilder, man lager bilder

Fra søndag 18. april er det mulig å se over 40 av Kager sine bilder på Åbø Gård. Kager er kjent for sine portretter og bryllupsfotografier, men har de siste årene fordypet seg i landskapsfotografering. I utstillingen får du se bilder fra forskjellige steder over hele verden.

– Over alt finner man fine steder. Det handler om å ta seg tid til å ta de gode bildene og lære seg å se omgivelsene man har rundt seg. Ofte har man mange fine omgivelser innen én kilometer, sier Kager.

Kager er klar på at fotografering ikke er flaks, men handler om god planlegging og tålmodighet.

– Man tar ikke bilder, man lager bilder. Noen ganger har jeg brukt mange forsøk på å få bildet slik jeg har bestemt meg for, og for å få det helt perfekt. En dag kan det være for mye tåke, og en annen dag kan det være feil lys, sier Kager og beskriver seg selv som en perfeksjonist.

Han vil lage en stemning og en reise med bildene, som også kan ha et politisk budskap.

– Jeg håper folk vil ta seg tid til å se på bildene, og bli med på reisen i dem, sier Kager.

Eksklusive bilder

Fotografiene til Kager er eksklusive og det trykkes kun fem eksemplarer av hvert bilde.

– De selges i et begrenset opplag, for jeg vil ikke at bildene skal masseproduseres. Jeg er også opptatt av god kvalitet på bildene og papiret de trykkes på. De blir ikke signert om de ikke er perfekte, sier han og forklarer at bildene monteres på en gammel måte som gjør at dem holdbare i hundrevis av år.

Håkonsen forteller at det også er mulig å få bildene i forskjellige størrelser.

– Om man ser et bilde her som man ønsker, men som er i en størrelse som ikke helt passer kan vi ha en dialog på det, forklarer hun.

Bildene selges inkludert passepartout og uten ramme.

For dem som ønsker det er det også mulig å melde seg på fotokurs for å lære forskjellige fototeknikker av Kager.

– Kursene kan enten holdes her på gården eller andre steder dersom det er en gruppe eller fotoklubb som ønsker å melde seg på, forklarer Håkonsen og legger til at kursene til enhver til gjennomføres etter gjeldende smittevernregler og at påmelding skjer via Kager sin hjemmeside.