Det har vært hektiske uker siden den nye Autostrada-sjefen begynte i jobben første mandagen i januar. Det er mye å sette seg inn i.

– Jeg har blitt fantastisk godt mottatt. Det er mange dyktige folk som jobber her. Et godt arbeidsmiljø. Flotte produkter. Et bredt spenn, smiler 56-åringen.

Han har så vidt rukket å bli husvarm da TA stikker innom lokalene på Nenset. At Bjørn Brun-Hansen skulle ende opp her er litt mer tilfeldig.

Ukependle

Planene om å flytte sørover hadde ligget og modnet i to år før paret bestemte seg. Grunnen var at de tre voksne barna hadde bosatt seg i Oslo. Å holde kontakt med barnebarnet ble vanskelig på avstand.

– Flyttingen hadde ingenting med jobb å gjøre, men vi følte avstanden til barna og særlig barnebarnet ble for stor.

Leiligheten i Trondheim ble solgt og paret bodde en stund på hytta før de fant drømmeboligen på Nøtterøy utenfor Tønsberg i juli. Planen var å ukependle til jobben som daglig leder hos en Skoda-forhandler i Trondheim og kanskje finne seg en jobb på Østlandet etter hvert.

– Jeg trivdes så godt i Møller-konsernet at jeg tenkte kanskje det kunne dukke opp en tilsvarende jobb her nede.

Da jobben som daglig leder i Autostrada ble ledig var han ikke sen om å søke.

– Den ledige jobben kom som ei gavepakke sklianes på ei fjøl, så søkt æ og fikk den, forteller Brun-Hansen på sin slepne «fintrøndersk».

Ser fram til jobben

Konsernregnskapet for Autostrada fra 2019 viser at selskapet omsatte for 1,179 milliarder kroner i 2019. Avdelingen på Nenset i Skien står for en halv milliard av dette.

Bjørn Brun-Hansen er ydmyk i forhold til jobben han står overfor, men er samtidig svært fornøyd med bilmerkene han skal selge. Jaguar, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat og Subaru i tillegg Jeep og spesielle importbiler.

– Jeg er veldig fornøyd med at Jaguar og Land Rover kommer med flere hybride drivlinjer framover. Det gjør den rekken enda mer attraktiv. Men vi skal ikke glemme kundene som har behov for fossile drivlinjer.

Han trekker fram bredden i produktene og snakker varmt om avdelingens egne merker, alt fra elektrisk til diesel.

Les også: Bård (37) slutter i Autostrada – blir sjef for Ferrari

– En dieselmotor i 2021, ja, det er renere det som går ut bak enn det som går inn. Det er synd at politiske myndigheter ikke tar hensyn til dette. Kunne vi byttet ut en gammel bilpark hadde det gitt et enormt løft i forhold til utslipp.

Men Brun-Hansen gleder seg over elbiler også. Sist ut er nye Fiat 500.

– Jeg har vokst opp med Fiat og italienske biler ligger jo litt i DNA-et her i Autostrada.

At han og kona har et lite småbruk i Italia der de driver med olivenproduksjon på si gjør ikke interessen for det italienske merket mindre.

– Jeg snublet over en Fiat-lansering der under en ferie en gang. Det var en opplevelse, ler han.

Bygge nettverk

I tillegg til å ha vært daglig leder i en Skoda-forhandler i over sju år har Brun-Hansen lang fartstid som bedriftsrådgiver og regnskap og administrasjon. Han har jobbet med Ski-VM og OL på Lillehammer. Sportsinteressen legger han ikke skjul på. I over 20 år hadde han sesongkort på Lerkendal og satt samtidig i partnerrådet i Rosenborg fotballklubb, der over 100 av klubbens sponsorer bygde nettverk.

– Fordelen med å flytte hit er at det er masse fotball i umiddelbar nærhet, sier han og nevner Oslo, Sandefjord og ikke minst Odd i Skien.

– Jeg kommer nok til å ta turen når det blir mulig. Idrett er en flott arena for å knytte kontakter og utvikle forretninger sammen.

Så veldig kjent i Grenland er han ikke, men har tidligere jobbet for Nidar og kjenner til Gimsøy Kloster på Kjørbekk.

– Jeg gleder meg til det åpnes mer opp i løpet av våren. Da skal jeg bli mer kjent med kolleger i bransjen og ikke minst i nærområdet her.

Les også: Selger for 280 millioner kroner: – Det handler om å la kunden få oppleve drømmen