Dette er ikke noe for deg med svake nerver

De dødes dans: I paviljongen vil spøkelser danse for publikum, men om de vil ignorere publikum gjenstår å oppleves. Her er det elevene Emma Fosse Halvorsen og Herman Johnsen ved dramalinjen på Skien videregående skole som gjør den siste finpussen før kveldens skrekkopplevelse i Brekkeparken. foto: ørjan madsen

De dødes dans: I paviljongen vil spøkelser danse for publikum, men om de vil ignorere publikum gjenstår å oppleves. Her er det elevene Emma Fosse Halvorsen og Herman Johnsen ved dramalinjen på Skien videregående skole som gjør den siste finpussen før kveldens skrekkopplevelse i Brekkeparken. foto: ørjan madsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Svake nerver? Styr i så fall unna Brekkeparken lørdag ettermiddag og kveld.

DEL

Den siste finpussen før dagens skrekkopplevelser i Brekkeparken ble gjort onsdag ettermiddag.

Elever ved dramalinjen på Skien videregående skole hadde sin generalprøve rundt omkring på Brekkeparken.

Overalt var de, ingenting kommer til å bli som en normal tur i parken under Halloween feiringen.

Selv den idylliske hvite trebroen vil være skremmende for store og små.

Og i paviljongen vil spøkelser danse i sin egen verden, men om de vil ignorere publikum gjenstår å se.

Suksess

Det er tredje året på rad Telemark Museum arrangerer «Skrekkeparken – trolldom og magi» og det har vært en dundrende suksess så langt.

– Det første året vi arrangerte dette så ble vi tatt på senga. Vi regnet med kanskje 200 besøkende, men det kom over 1000 besøkende, forteller publikumsansvarlig Silje Honningdal og legger til at året etter kom det også over 1000 personer. Honningdal regner med at like mange vil komme til Halloween-feiringen i morgen også.

– Vi har foreløpig forhåndssolgt 200 billetter og ekstra bemanning er kalt inn, forteller Honningdal.

Det levner liten tvil om at Brekkeparken er et ypperlig sted å arrangere «skrekkelige» opplevelser for både store og små. Opplevelsene skal finne sted både ute og inne. Her skal man gå i høstmørket, kanskje ane fred og ingen fare, før man skvetter til av et øredøvende skrik fra et av stabburene i parken. Det var nettopp noe slikt elevene fra dramalinjen øvet på onsdag ettermiddag.

– Her skal man bli skremt i stedet for å skremme, understreker Honningdal før hun fortsetter.

– Høsten og mørketiden har alltid vært skummel, selve konseptet er ut på tur og folketro. Her blir det heller ingen zombier, men mengder av spøkelser og troll, pluss mer, påpeker hun.

Slemmere troll

Honningdal tar høyde for at man skal få seg en opplevelse i parken og med god hjelp fra elevene fra dramalinjen, amatørteateret Frynikos og styltegjengen i Aldebaran så virker det som det hele vil være i trygge hender eller i skrekkelige hender om en vil.

– Vi begynner på ettermiddagene, da er det mest for de aller minste. 19.00 ringer klokka og da skal det bli enda skumlere. Trollene og spøkelsene skal da bli slemmere og mer ondskapsfulle, flirer Honningdal og legger til at mange voksne har henvendt seg med spørsmål om de også kan være med.

– Og det kan man selvsagt.

Lisa V. Skinnarland er en av elevene fra dramalinjen som skal sørge for en skummel kveld lørdag. På spørsmål om hva hun tenker om mange voksnes meninger om å droppe Halloween og heller gå mer julebukk svarer hun:

– Folk får mene hva de vil, det som er hyggelig er at så mange liker å feire Halloween.

Artikkeltags