Til helgen braker det løs med forestillinger i Brevik kulturhus. Endelig, etter mange måneders øving og forberedelser er 17 skuespillere i alderen 10–15 år klare for å ønske publikum velkommen til Sherwood-skogen.

Tobias Vik har vært fast regissør i det lille foreldredrevne teateret siden 2018 og gleder seg minst like mye han.

Skuespillerne, som var ganske så små da han kom inn i teateret, er blitt større med årene og i år ville han gi de en ny og litt større utfordring.

– Vi har kjørt safe med Thorbjørn Egner nå to år på rad, men både jeg og skuespillerne var klare for en større utfordring, derfor skreiv jeg like gjerne et splitter nytt stykke i år, forteller Vik.

Det er altså Robin Hood, og siden Robin Hood ifølge regissøren ikke har noe opphavsrett eller noen offisiell første bok, står han friere.

– Det eneste som har vært viktig for meg i manusarbeidet har vært å prøve å gjøre det morsomt. Målet var en tullete, uhøytidelig, fjasete, morsom versjon av Robin Hood, helt sikkert inspirert både av Monty Python og mel brooks, oppsummerer han.

Over 20 kostymer fra scratch

Vik gir drypp om at det blir både romantikk og flørting og også en touch av 80-tall. Han våger seg også på å utfordre troen om at Robin Hood ga til de fattige.

Han roser skuespillerne som imponerer han på hver eneste øvelse, og sender også en stor takk til foreldrene rundt som er avgjørende for å få det hele til.

Spesielt en har utmerket seg i år, sier Vik. Guro Konstanse Rønjom Isaksen.

– Hun har overgått seg selv dette året. Fy søren for en innsats, sier Vik.

Alle kostymene er laget av henne.

– Det er ikke snakk om å finne noen kostymer på fretex eller noe, hun har sydd over 20 nye kostymer fra scratch, strikka ringbrynjer i de små nattetimer, laga nye 1000-tall kostymer, og har tatt mine gale innfall på strak arm. Som for eksempel å gi 1000 tallet en toutch av 80-tall. Kostymene løfter spillet veldig, oppsummerer Vik.

Nå er håpet selvsagt at ungdommene skal få oppleve fulle saler.

– Det er en fantastisk forestilling med masse flott musikk og sang, det er spennende kampscener, masse humor og en enorm spilleglede! Det er verdt å få med seg, lover teateret.