Kasper Stadaas gikk til topps i Ski Classics-rennet. Den tidligere sprinteren tok sin første seier og vant foran tre nordmenn.

Stian Hoelgaard og Mikael Gunnulfsen fra Skien fulgte på de nærmeste plassene. Andreas Nygaard ble nummer fire. Løpet var på 55 kilometer og gikk i området rundt den tidligere OL-byen St. Moritz.

– Jeg er storfornøyd med løpet i dag. Det er ikke alltid en kan kjempe om pallplasser i det sirkuset her. Jeg hadde helt ærlig ikke trodd på forhånd at jeg kom til å kjempe så høyt opp med en så tung finish. Så derfor er jeg strålende fornøyd, sier Mikael Gunnulfsen til TA.

IF Ørn og Team Telemark-løperen er lånt ut til langløplaget Team Koteng Eidissen i vinter.

– Hva skal du bruke premiepengene til?

– De pengene skal nok gå til satsingen, kjedelig nok, svarer 28-åringen.

– Det var en bra dag. Deilig å være først over mållinjen. Jeg har drømt om dette etter at jeg skrev under for Team Ragde. Et tøft løp hvor det er mye som skjer. Jeg følte meg litt seig på flatene, men følte meg veldig sterk. Det var tungt på slutten, sa Stadaas til NRK.

Fjorårets renn gikk under sterk kulde hvor flere løpere pådro seg frostskader. Denne gangen var derimot forholdene litt mer vennlige selv om solen uteble.