Tirsdag la finansminister Siv Jensen (Frp) la fram revidert statsbudsjett, og her blir Porsgrunn kommune tilført 5,5 millioner i frie midler, mens Skien og Bamble får henholdsvis 8 og 2 millioner.

Telemarks fylkeskommune får 6 millioner. Totalt får kommunene i landet 1,1 milliard. De ekstra pengene kommer som kompensasjon for skattesvikt. Totalt er kommunenes inntekter beregnet å bli 1,3 milliarder kroner lavere i år enn anslaget i statsbudsjettet fra i fjor.

– Vi er glade for at regjeringen har lyttet til signalene fra kommunene. Og det hjelper å ha Gunn Marit Helgesen i KS. Hun har vært svært tydelig overfor regjeringen, sier Esben Storvand, ordførerkandidat for Høyre.

– Dette sikrer forsvarlig drift i Porsgrunn. Det meste av pengene vil gå til skole og helse, sier bystyrerepresentant Adrian Ness Løvsjø (Frp).

- Men pengene er vel ment for å kompensere svikt i skatteinntektene?

– Ja, og det gjør at vi nå slipper å kutte. Regjeringen har hørt på lokalpolitikere som har bedt om mer penger til kommunene, som bambleordfører Jon Pieter Flølo på vårt landsmøte nylig, sier Løvsjø.

Forslaget til revidert nasjonalbudsjett som legges fram av Høyre og Frp, skal imidlertid innom forhandlinger med samarbeidspartiene i Stortinget før det endelige resultatet er klart.

– DEKKER BARE NOE

– Dette er ikke noe hurra-penger til nye prosjekter. Og det er under beløpet som har falt bort i skattesvikt, rundt 8 millioner. Men det er bra at vi får kompensert noe av denne svikten, sier ordfører Øystein Beyer (Ap).

- Og nå slipper dere å kutte mer i budsjettene i år?

– Økonomien er fremdeles anstrengt. Vi må ha fokus på omstilling hele tiden, sier han.