VM-kongen Rune klar for sitt 28. mesterskap

Artikkelen er over 5 år gammel

FALUN/PORSGRUNN: Rune Eikeland fra Porsgrunn er selveste VM-kongen. Mesterskapet i Falun blir hans 28. verdensmesterskap.

DEL

Eiekeland er minst like aktiv som Northug og Bjørgen, men porsgrunnsmannen gjør jobben fra tribunen. Dette har gitt han kallenavnet Rune Tribune. Hans enorme entusiasme og høye lydnivå gjør nordmannen til et kjent fjes under tv-overføringene fra store mesterskap og selv amerikanske medier har viet oppmerskomhet til sportsidioten fra Telemark.

BAKLENGS

Natt til torsdag setter Rune seg i bilen med kurs for Falun. Han må bare få med seg åpningssermonien på tv først. Her skal han heie frem alle de norske utøverne og drømmen er å gi fra seg det norske flagget til Northug slik at han kan gå baklengs over målstreken og inn til gull foran svenskene.

Mesterskapet i Sverige blir Eikelands 28. verdensmesterskap og i løpet av noen få år vil han krysse av VM nummer 50 på lista. På toppen kommer kampene til det norske landslaget i fotball.

PLANLEGGER

Rune har leid seg inn i et hus midt i Falun under mesterkskapet med gåavstand til stadion. Dermed får han maks utbytte av turen. Den er nøye planlagt på forhånd slik at han får meg seg de fleste øvelsene. Vi ble med han under forberedelsene til turen hjemme i Porsgrunn.

- Jeg må ha med hjelmen, trompeten, tre norske flagg, norsk slips, norsk lue og ikke minst lansdslagsjakka mi, sier Eiekeland. Flaggene håper han å gi til de norske utøverne like før de går over målstreken og sikrer en norsk gullmedalje.

FERIE

Eikeland har tatt en ukes ferie for å få med seg VM i  Sverige. Han har en arbeidsgiver som begynner å bli vant til at ferien legges til de merkeligste tider på året. I begynnelsen av desember reiser han til Danmark for å følge de norske håndballjentene i deres verdensmesterskap.

- Det blir mitt verdensmesterskap nummer 30, sier Eikeland og smiler.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken