Vil ta ansvar

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

PORSGRUNN: 75 medlemmer fra russestyrer i hele Telemark var i går samlet på BI i Porsgrunn for å få en innføring i hva de har i vente i rollen som ledere.

DEL

BI har gjort det til en årlig tradisjon å arrangere seminar for russestyremedlemmene i fylket vårt. Målet er å bevisstgjøre dem på de roller de har påtatt seg.

- Når du har tatt på deg et lederverv, som for eksempel det å være russepresident, følger det med en del ansvar. En blir ofte rollemodeller for andre, og det er det viktig å være klar over. Derfor er det også viktig at hver og en vet hvordan de skal håndtere det ansvaret, sier rektor ved BI i Telemark, Kristian Bogen.

FOREBYGGENDE

Blant annet fikk russestyremedlemmene en rask innføring i hvordan de skal hindre eller forebygge konflikter, lede og motivere andre mennesker, for så å bli enda bedre ledere og rollemodeller. To av dem som syntes seminaret var lærerikt var russepresidentene Kristine Dale fra Bø videregående skole og Sondre Sporastøyl fra Klosterskogen videregående skole.

KNUTEREGLER

- Det har vært veldig lærerikt. Vi som er russepresidenter er jo ofte forbilder for mange, og det er viktig at vi setter visse grenser, smiler Dale, som blant annet kommer til å ta for seg en del knuteregler når tiden er moden. Det kommer også hennes russepresident-kollega til å gjøre.

- Det er ikke alle knutereglene som er like gjennomtenkte og morsomme, og det kan nok være at en del av dem går over i historiebøkene, sier Sporastøyl.

- Hvilken da?

- Det får vi se på, men det er nok noen som forsvinner etter hvert, svarer Sporastøyl diplomatisk.

Artikkeltags