Vil ha kulturhus ytterst i fjæra

Lars Rise ved Langesund Bad kom med forslag om et kulturhus i fjæresteinene på et åpent møte i Langesund mandag kveld.

Lars Rise ved Langesund Bad kom med forslag om et kulturhus i fjæresteinene på et åpent møte i Langesund mandag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Eier og driver av Langesund Bad, Lars Rise, ønsket å bygge et kulturhus helt ute i fjæresteinene. Dette i en kombinasjon med en utbygging av stedet.

DEL

Det var på et åpent møte om Langesund som turistby mandag kveld at Lars Rise kom med sitt utspill. Han sa han ønsket seg et kulturhus der det er panoramautsikt ut over sjøen og havet.

- Tenk å ha en konsertsal med et panoramavindu der man skuer ut over havet. Det ville være helt fantastisk, sier han.

- Skal dette la seg gjøre må det i en kombinasjon med hotelldrift. Slik at man får en samdrift. Jeg ser dette i en sammenheng med å bytte ut med 100 rom ved hotellet, sier han.

FLERE MULIGHETER

Rise ser for seg flere måter å få til finansiering av prosjektet på.

- Det finnes selvfølelig flere muligheter. En måte kan være å gjøre som man har gjort i Kragerø. Selge leiligheter som brukes av eier deler av året og av hotellet resten av året. Dette er blitt gjort flere steder med hell. Men jeg ser også på andre finansieringsformer, sier han.

Arbeiderpartiets kommunestyrerepresentant Dag Holmer mener prosjektet kan ha noe for seg.

- Dette kan absolutt være en mulighet hvis vi i Bamble ønsker oss et signalbygg. Akkurat nå arbeider vi med å se på kulturhus og vurderer flere muligheter. Dette kan absolutt være en mulighet, sier han.

TILBUD OG ETTERSPØRSEL

Er Langesund egentlig en turistby, eller ønsker man å bli det. Dette var noen av mange spørsmål som Langesund Utviklingsråd ønsket å få svar på mandag kveld. Rundt 50 personer hadde tatt turen til møtet, der det var innledninger ved representanter fra de som driver i turistbransjen samt debattmulighet i etterkant.

Fra flere ble det påpekt viktigheten av å få gjort noe for båtturistene om sommeren. Få bilene vekk fra Damskipsbrygga og få på plass gjestehavn for båtene.

Det ble også gitt uttrykk for nødvendigheten av å få til en kyststi fra Skjærgården hotell- og badepark og inn til sentrum.

Artikkeltags