Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha kåss som ordfører

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: Nominasjonskomiteen i Porsgrunn Arbeiderparti vil ha Robin Kåss som ordførerkandidat.

Nominasjonskomiteen i Porsgrunn Arbeiderparti har hatt sitt første møte, og kommet fram til at de ønsker Robin Kåss som ordførerkandidat og Janicke Andreassen som varaordfører i kommunevalget neste år. Det opplyser leder av nominasjonskomiteen, John Sanden, til TA.

Dette skjer etter at alle arbeiderlagene i Porsgrunn har sendt inn sine ønsker til nominasjonskomiteen.

- Det er et overveldende ønske fra medlemmene i arbeiderlagene at Kåss blir vår ordførerkandidat, sier Sanden.

Et stort flertall blant medlemmene ønsker leder av Porsgrunn Ap, Janicke Andreassen, som varaordfører. Tone Berge Hansen er også ute i arbeiderlagene, som har satt opp lister med 10 navn i prioritert rekkefølge.

- I første omgang innstiller vi Kåss som ordførerkandidat og Andreassen som varaordfører. Men for å sørge for en skikkelig demokratisk prosess, sende vi lista ut til partilagene igjen, på høring. De vil ha frist til å svare i september. Målet er å lage en enstemmig innstilling før jul, sier Sanden.

Det blir et eget nominasjonsmøte i Porsgrunn Ap i november som skal fatte det endelige vedtaket om ordfører- og varaordførerkandidat.

Porsgrunn Ap har også sendt inn Tone Berge Hansen som toppkandidat til fylkestinglista.

UMULIG Å SI NEI

- Jeg fikk meldingen i går. Og det var en veldig hyggelig melding, sier Kåss som er på ferie i Danmark.

- Det er viktig for meg med bred støtte blant medlemmene, og at dette har vært en bred prosess i arbeidelagene. Det er der fundamentet ligger for å vinne valget. Med så stor oppslutning og så spennende oppgaver, er det umulig å si nei til dette, sier Kåss.