Vil ha din mening om ny østre kirke

BRED MEDVIRKNING: Ola Horg Jacobsen og menighetsrådet går bredt ut for å få innspill til hvordan en ny kirke skal bli. Bildet er tatt på minnestunden etter brannen.

BRED MEDVIRKNING: Ola Horg Jacobsen og menighetsrådet går bredt ut for å få innspill til hvordan en ny kirke skal bli. Bildet er tatt på minnestunden etter brannen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Innsamlingsaksjonen til ny Østre Porsgrunn kirke har hittil resultert i 850 000 kroner. Nå starter arbeidet med å bestemme hvordan en ny kirke på Kirkehaugen skal bli, og ditt synspunkt etterspørres.

DEL

Det opplyser leder av menighetsrådet, Ola Horg Jacobsen i en pressemelding.

STORE OG SMÅ GIVERE

Bare få dager etter den tragiske brannen opprettet menighetsrådet en konto, hvor de som vil gi en gave til en ny kirke har anledning til å sette inn penger. Pengene strømmet inn fra første stund.

Emil Aubert, Petter Stordalen, og ikke minst pensjonist Even Christiansen (72) fra Porsgrunn, er blant de største giverne og har alle gitt 100 000 kroner hver.

Selv om menigheten vil få penger fra forsikringsselskapet, er det lite trolig at dette vil være tilstrekkelig for å reise en ny kirke.

ØNSKER SYNSPUNKT

Debatten om hva slags kirke som skal erstatte den tapte begynte også raskt etter brannen. Meningene var, og er, mange og ikke minst delte.

Menighetsrådet ber nå likevel alle som ønsker det å komme med sine synspunkt på hvordan den bør se ut, og innholdet i den.

– Før vi går videre med å prosjektere ny kirke vil vi gjerne ha så mange synspunkter som mulig med oss på veien, understreker Horg Jacobsen.

Menighetsrådet har innkalt til pressekonferanse torsdag uken for å fortelle mer om den videre prosessen.

Artikkeltags