Tre omkom i frontkollisjon på E18 i Bamble

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tre personer omkom og fem ble skadd i en kraftig frontkollisjon på E18 i Bamble natt til fredag. Ulykka skjedde da en personbil og en minibuss kolliderte ved Svartorkjær.

DEL

Operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt sier at tre personer er bekreftet omkommet, og at fem personer er skadd i ulykka.

- Vi fikk en telefon klokka 00.41 om at det hadde skjedd ei alvorlig møteulykke ved Svartorkjær. Det var en Ford minibuss som kolliderte med en Volvo. I minibussen satt det sju personer, hvor føreren og en passasjer omkom. De fem andre ble kjørt til Sykehuset Telemark og Sykehuset Vestfold med moderate skader. I Volvoen satt det én person, og denne personen omkom. De tre omkomne er alle menn på henholdsvis 63, 46 og 19 år, sier Myrtvedt.

19-åringen skal være fra Bamble. To av de omkomne og tre av de skadde kommer fra Songdalen i Vest-Agder og er henholdvis 58 år, 24 år, 54 år og 58 år. Den siste er en 49-åring fra Lillesand i Aust-Agder.

Det skal ha vært et jaktlag som var på vei til Nord-Norge i minibussen. I bussen befant det seg også tre hunder. Den ene måtte avlives.

Tre politipatruljer fra henholdsvis Grenland og Kragerø rykket ut til stedet.

Ulykka skjedde ved Bamblegrillen, hvor det ligger to gatekjøkken med tilhørende rasteplasser på hver sin side av veien. Stedet ligger noen få kilometer sør for Lasses bilsenter på Rugtvedt.

LUFTAMBULANSER

Tre luftambulanser, flere ambulanser og politipatruljer og brannvesenet rykket ut til ulykka. To av de omkomne døde momentant. Den tredje ble fraktet til sykehus i luftambulanse, men livet sto ikke til å redde.

Det er 70-sone på ulykkesstedet, og de to involverte bilene ble totalvrak. Den ene bilen ble fullstendig smadret i den kraftige kollisjonen, og brannvesenet måtte klippe opp vraket.

De tre luftambulansene som kom til stedet brukte veibanen som landingsplass.

- Ulykkeskommisjonen til Skien trafikkstasjon var raskt på stedet, og det også sendt ut en krimtekniker for å sikre oss gode bilder av åstedet, sier Myrtvedt.

E18 ble stengt i begge retninger, og redningsarbeidet og opprydningsarbeidet holdt på til 05.15 fredag morgen.

- Ulykkesbilene er tauet inn for tekniske undersøkelser. Familien til de omkomne er varslet, sier Myrtvedt.

Politiet vet foreløpig lite om årsaken til ulykken.

Artikkeltags