Tatt av gaupe?

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn utelukker ikke at rådyret som ble funnet 50 meter fra husveggen lørdag kan ha vært tatt av gaupe.

DEL

Det var lørdag morgen at Ove Strand fant et dødt rådyr 50 meter unna husveggen på Sneltvedt i Skien.

- Vi våknet til litt av et syn. Rådyret var blitt bitt hull i nesa og magen. Magesekken var også borte, forteller Strand. Han sendte bilder av rådyret til TA i håp om å finne ut om dyret hadde vært i møte med en gaupe i løpet av natten.

- Jeg kan ikke utelukke at rådyret er tatt av gaupe, sier rovviltansvarlig Espen Marker i Statens naturoppsyn til TA.

IKKE FARLIG

Det er ikke uvanlig at gauper beveger seg i nærheten av mennesker, men det skal ikke være grunn til å frykte for egen sikkerhet av den grunn.

- Ingen mennesker er blitt skadet av gaupe i moderne tid, forteller Marker. Men han utelukker ikke at husdyr kan bli tatt, dersom det er gaupe i området.

- Gauper bruker store områder og beveger seg gjerne i et areal på over 2-300 kvadratkilometer. Dette trenger de for å leve, opplyser Marker og forteller at gauper deretter vil vandre videre til nye områder.

FLERE MULIGHETER

Muligheten for at det ikke er gaupe som har tatt rådyret er til stede. Ifølge Marker kan det også være aktuelt å mistenke hund eller rev. Han utelukker heller ikke at rådyret kan ha vært skadeskutt.

- Selv om det er spist så trenger det ikke ha blitt drept, avslutter rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn.

Artikkeltags