Nettstedet Wikipedia er et oppslagsverk på internett, som består av artikler skrevet av frivillige. En av de ivrigste bidragsyterne er Rune Mathisen (41) fra Skien. Artikkelen han har skrevet om hjembyen stakk av med førsteplassen i konkurransen «Bykampen».

- Det er fryktelig moro å sette litt pris på en som har brukt så mye tid på å få frem informasjon om Skien, sier ordfører Rolf Erling Andersen.

Seieren blir belønnet med blomster og en porselensskål med Skiens byvåpen.

DOBBEL EFFEKT

Hensikten med konkurransen var å forbedre informasjonen om alle landets byer og kommuner på nettstedet. Nettopp det var årsaken til at Mathisen tok tastaturet fatt.

- Jeg jobber som lærer på Hjalmar Johansen videregående, og ser at elevene bruker Wikipedia mye. Artikkelen om Skien var ikke lang, og ikke god nok, så ved å skrive den om fikk jeg bedre kontroll på hva ungdommene får med seg av informasjon, og en bedre artikkel om byen, sier Mathisen.

LITE FRA NABOER

Han har brukt utallige kveldstimer, 26 forskjellige kilder og gått ettermiddagsturer med fotoapparatet. Resultatet er en artikkel som måler 17 sider om den skrives ut fra nettet.

- Nå håper jeg flere slenger seg på og skriver om Skien. Artiklene om Porsgrunn, Bamble og Siljan kan også trenge en oppdatering, sier prisvinneren.

Vanligvis interesserer læreren seg mest om kjemi og fysikk.

PÅ TRYKK

- Skien ble et sidespor, en liten baby. Den norske versjonen av artikkelen vil jeg fortsatt passe på og oppdatere, men om noen er gode i engelsk må de gjerne oversette den, oppfordrer han.

En slik versjon vil også ordføreren gjerne få i hende.

- Vi har savnet en liten bok som vi kan bruke når vi får gjester. Det hadde det vært fryktelig moro å ha på norsk og engelsk.

Artikkelen har nå fått status som «anbefalt artikkel» på nettstedet.