Gå til sidens hovedinnhold

Tapte kampen mot kreften

Artikkelen er over 7 år gammel

Gunn Olsen døde fredag morgen på Marienlyst sykehjem i Kragerø. Hun ble 61 år gammel.

Olsen var fra Helle utenfor Kragerø, og er tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

SYK I TRE ÅR

Gunn Olsen som ble født i 1952 ble innvalgt på Stortinget i 1997.

Hun møtte også som vararepresentant i perioden før det, men i begynnelsen av forrige periode, 2009-2013 gjorde sykdom at hun måtte trekke seg og Lene Vågslid fra Tokke møtte som hennes vara.

Olsen kjempet mot kreften i mange år. Hun var åpen om sykdommen og behandlingen av den og hadde perioder da hun ble bedre før sykdommen igjen tok tak i henne.

Hun var i mange år en forkjemper for mammografiundersøkelsen av kvinner i Telemark, og var med på å samle inn penger til et mammografiapparat ved sykehuset i Porsgrunn.

POLITISK ERFAREN

Olsen var medlem av ulike komiteer på Stortinget, som Familie- og kulturkomiteen, Helse- og omsorgskomiteen, Sosialkomiteen og Samferdselskomiteen. Et av områdene hun tidlig i sin stortingskarriere jobbet spesielt mye med var innfartsåren til Kragerø, der man også fikk en løsning for noen år siden.

Hun gikk ut av Kragerø Handelsskole i 1969, og arbeidet deretter som kontorfullmektig i 21 år, fram til 1990. Hun har hatt styreverv i blant annet Kragerø Elektrisitetsverk og Sannidal og Skåtøy Sparebank. Olsen har en lang lokalpolitisk forankring, hun var medlem av fylkestinget fra 1983 og var fylkesvaraordfører i Telemark i årene 1990–1995.

Kommentarer til denne saken