- Sterkt etterspurt

Artikkelen er over 8 år gammel

- Vi var nylig på Europas største hjelpemiddelmesse. Der var det voksne, funksjonshemmede folk som trillet bort gråtende i rullestol, da de skjønte at vår modell kun er for barn, sier Birger Tufte Johansen i EO Funktion.

DEL

- Det går bra, smiler Miguel Valdes Pedersen (6), elev ved Hovet skole.

Miguel har cerebral parese, og én time hver dag bruker han Innowalk-maskinen, som er et gå- og ståhjelpemiddel for barn med bevegelseshemminger. Maskinen er utviklet av oppfinneren Ånund Olsen og skiensbedriften EO Funktion. Nylig fikk de 11 millioner kroner av EU for å utvikle en tilsvarende maskin for voksne. Etter et innslag på TV2-nyhetene om EU-tildelingen, er det mange som har tatt kontakt for å bestille en maskin.

- Vi var nylig på Europas største hjelpemiddelmesse i Tyskland. Der var det voksne, funksjonshemmede folk som trillet bort gråtende i rullestol, da de skjønte at vår modell kun er for barn. Så det er klart vi må lage en modell for voksne. Men de tar tid å utvikle, det er mye mer komplisert enn det ser ut til, sier en svært fornøyd Birger Tufte Johansen, daglig leder EO Funktion.

Voksenmodellen skal være til hjelp for dem som er rammet av hjerneslag eller multippel sklerose (MS), eller som har blitt skadet i trafikkulykke.

- Det er i disse tre kategoriene det finnes flest voksne med funksjonshemninger - med slagpasienter som den største gruppa. Eksempelvis er det hvert år 15 000 personer som får hjerneslag i Norge – og 600 000 i USA, sier Tufte Johansen.

Les mer i TAs papirutgave i morgen.

Artikkeltags