- Sorry mac! Ta det opp med busselskapet

- BLE KJØRT FRA: Bussen kjørte fra Desirée Osnes med barna Ellen Rebekka, Fredrik, Celina og Ihne Syftestad og Tonje Hovd og Nicolay Hovd Moen fordi det ikke var plass.

- BLE KJØRT FRA: Bussen kjørte fra Desirée Osnes med barna Ellen Rebekka, Fredrik, Celina og Ihne Syftestad og Tonje Hovd og Nicolay Hovd Moen fordi det ikke var plass. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bussen kjørte fra Desirée Osnes, en venninne og seks barn med to barnevogner. Det var ikke plass til dem i maxitaxien, som erstattet bussen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Les også: - Skulle ha fått ny taxi

Desirée Osnes og venninna Tonje Hovd fra Åfoss var i Skien for å handle fredag. De hadde med seg sine seks barn, og de to minste lå i barnevogna.

De tok bussen til byen, og hadde planlagt å ta bussen hjem igjen.

MAXITAXI

Men da de sto ved busstoppet på Ulefossveien ved Herkules og ventet kom det bare en maxitaxi. Sjåføren stoppet minibussen, og sa han ikke hadde plass til dem.

- Jeg spurte hva vi skulle gjøre, sier Osnes.

- Sorry mac! Ta det opp med busselskapet, svarte han, før han lukket igjen døra og kjørte, sier hun.

IKKE PLASS

Der sto de to mødrene med sine seks barn, hvor de to minste lå i barnevogner, og visste ikke hva de skulle gjøre. Det var kaldt, så de gikk inn på Herkules for å varme seg.

- Ungene begynte å bli slitne og sultne, vi hadde bare lyst til å komme oss hjem, sier Osnes.

- Hvis vi skulle begynt å gå, ville vi det tatt godt over en time å komme hjem, sier hun.

- Det ser ikke ut som vi kan stole på bussene her i byen, konstaterer Hovd.

BLE HENTET

Den eldste gutten fikk sitte på med noen kjente.

Etter en stund ble Osnes og de andre barna hentet av mannen, mens Tonje Hovd og sønnen fikk sitte på med noen bekjente de traff på Herkules.

- Jeg har ikke lappen, og er avhengig av bussen for å komme meg til og fra byen, sier Hovd.

Desirée Osnes har førerkort. Men hun synes det er hyggelig å handle sammen med sin venninne, og da tar de som regel bussen ned til byen.

LEGGE OM HANDLETUREN

Hun sier det ikke er første gangen de har opplevd at bussen har kjørt fra dem.

- Busselskapet fortalte oss at rundt klokka to og tre på ettermiddagen er det mye skoleungdom som skal hjem, og da er som regel bussen til Åfoss full. Vi fikk beskjed fra busselskapet om å legge opp handleturen til andre tider, sier Osnes.

Men den bussen som kjørte fra kvinnene fredag var fire-bussen på ettermiddagen.

- Det hjelper ikke om vi legger om handleturen, så lenge de bare sender en maxitaxi i stedet for en buss, sier Hovd.

MÅ HA FLERE BUSSER

Hun mener busselskapet må sette opp en ekstra buss på de tidene da skolene slutter, så ingen passasjerer blir stående igjen på holdeplassen.

Den bussen de pleier å ta er en rutebuss, som er beregnet på alle passasjerer. Men den fungerer også som skolebuss, siden mange skoleelever bruker den hjem.

- Politikere og andre vil at vi skal reise kollektivt. Men det er ikke så lett, når det ikke er busser nok engang, sier Osnes.

Artikkeltags