Gå til sidens hovedinnhold

Slo seg inn og stjal

Artikkelen er over 13 år gammel

Sammen med kjæresten måtte ei jente på 24 år flykte fra sin egen leilighet da tre ukjente personer slo hull i inngangsdøra og trengte seg inn i leiligheten. - En fryktelig opplevelse, sier jenta til TA.

De to hoppet ut fra baksiden av leiligheten i sokkelesten og la på sprang så godt de kunne. Inntrengerne robbet så leiligheten før de stakk. En av de tre er arrestert av politiet. Dramaet skjedde i Åmotbakken i nærheten av Breidablikk i Porsgrunn søndag kveld.

RINGTE PÅ DØRA

- Vi fikk første melding klokka 19.45, forteller operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt.

- Det ringte på døra og jeg gikk for å åpne. På utsiden sto tre ukjente personer, to unge gutter og en eldre mann. Den ene sto der med en hockeykølle, forteller en lettere skjelven 24-åring til TA.

- De spurte etter en gutt og sa navnet hans. Men jeg kjente ikke navnet og jeg kjente heller ikke de tre som sto på utsida, forteller hun.

Deretter fikk hun lukket og låst døra og gikk inn i leiligheten.

HOPPET UT UTEN SKO

De tre på utsiden ga seg imidlertid ikke. De fortsatte å ringe på døra og å banke på. De to inne i leiligheten ble mer og mer bekymret. De fikk ringt politiet på alarmtelefonen mens det hele sto på.

- Så hørte vi plutselig at det singlet i glass. De hadde knust vinduet i inngangsdøra. Da løp jeg og kjæresten min ut verandadøra og ut på balkongen. Derifra hoppet vi ned på asfalten på nedsiden. Vi så det lyste i et hus i nærheten og løp ned dit. Der gikk vi i dekning, forteller hun.

Da de hoppet ned fra balkongen, en høyde på rundt tre meter, skadet de seg.

- Vi skal til legevakta nå i kveld. Vi har litt vondt, sier 24-åringen.

GANSKE SKJELVNE

Det er en skjelven 24-åring TA snakker med. En ting er i alle fall sikkert, det blir ikke noe soving i egen leilighet.

- Nei, det orker vi ikke. Vi sover ikke hjemme i natt.

Ikke bare er utgangsdøra knust. Inntrengerne har også tatt med seg flere verdisaker, blant annet en pc, ipod, klokke, mobil og veske.

Ved Telemark politidistrikt reagerte de raskt da meldingen kom inn klokken 19.45.

- Vi rykket raskt ut og kunne etter en stund pågripe en person, en gutt på 23 år fra Skien. Denne gutten er nå varetektsfengslet, forteller operasjonsleder Gunnar Ramslien.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken. I utgangspunktet dreide det seg om skadeverk. Men ettersom det er klart at det også er stjålet for store verdier fra boligen er dette nå også et grovt tyveri.

JAKTER PÅ TO PERSONER

Politiet fortsatte ut over kvelden søndag jakten på to personer. En mann på mellom 40 og 50 år og en gutt på rundt 18-20 år.

- Vi har blant annet politihunder ute, sier Ramslien.

- Det virker veldig rart det som har skjedd. Da jeg pratet med fornærmede etter at hun hadde søkt tilflukt, sa hun at hun ikke hadde sett dem tidligere. Hun trodde heller ikke andre i familien kjente dem. Men dette kommer vi til å arbeide videre med mandag. Vi skal avhøre både fornærmede og gutten som er pågrepet, sier Gunnar Ramslien.