Gå til sidens hovedinnhold

Slik kjørte vogntoget på vinterføret på E18

Artikkelen er over 7 år gammel

BAMBLE: Kjørte på vinterkledde veier med nedslitte dekk. - Dette er drapsmaskiner, sier Vidar Tellefsen i Aksjon E18.

En personbil mistet torsdag morgen kontrollen på det glatte føret, og kjørte inn i autovernet ved Åbybumpa på E18 i Bamble. Ingen personer kom til skade under ulykken, men det ble i en periode full stans i trafikken på strekningen.

Les saken: Mistet kontrollen over bilen - kjørte i autovernet på E18

Blant dem som stod i kø var flere vogntog. Tre av dem hadde problemer med å komme seg av gårde da trafikken begynte å flyte som normalt igjen. Et av dem burde kanskje ikke vært på veien i det hele tatt.

NEDSLITTE DEKK

Vidar Tellefsen som er aksjonsleder i Aksjon E18 var på stedet og tok bilder. På det ene vogntoget, som han beskriver som polskregistrert, gjorde han en lite hyggelig oppdagelse. Dekkene på hele vogntoget var kraftig nedslitt.

- Slik så det ut på hele vogntoget, sier Tellefsen til TA.

Han er mildt sagt oppgitt over at slikt får kjøre rundt på norske vinterveier.

- Folk vet nok ikke hvor farlig det kan være å møte et vogntog. Det er drapsmaskiner, sier Tellefsen.

- STOPP GALSKAPEN

For kort tid tilbake skrev Olav Vefald som er regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund Telemark og Vestfold, et leserinnlegg som stod på trykk i TA. Der tar han et kraftig oppgjør med de livsfarlige utenlandske vogntogene som kjører rundt på norske veier.

Les innlegget: - Stopp galskapen

- FOLK BLE FORBANNET

Tellefsen forteller også at flere av dem som sto i kø torsdag morgen ble forbanna da de fikk se de slitte dekkene som vogntoget kjørte rundt med. Han forteller at han opplyste politiet på stedet, og har også gitt beskjed til Vegvesenet.

FIKK KJØRE VIDERE

Operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Aadne Røilid, sier til TA at vogntoget som hadde problemer ble sendt videre torsdag morgen. Han forteller at dekkene ble vurdert av politiet på stedet til å være innenfor lovlig mønsterdypde. Kravet til mønsterdypde på vogntog er fem millimeter.

- Vogntoget oppfylte krav til å ha med godkjente kjettinger. Føreren av vogntoget, en polsk statsborger, fikk beskjed om å følge med på dekkslitasjene på vogntoget. Han fikk kjøre videre, men det ble gitt streng beskjed til ham om å sikre vogntoget med kjettinger ved behov for dette, sier Røilid.

- Hvis slikt blir sendt videre er det ikke mye vits å ha kontroller langs veiene, sier Tellefsen.