Gå til sidens hovedinnhold

Slår et slag for bredden

Artikkelen er over 14 år gammel

Sammen med en rekke forskjellige idrettslag slår Skien Nanbudoklubb og kulturavdelingen i Skien kommune et slag for breddeidretten i Telemark. Nå lanserer de en idrettsskole, uten håndball og fotball, for dem mellom seks og 12 år.

- Idrett er så mye mer enn bare fotball og håndball, og det er litt viktig å få fram, sier Viktor Arvesen som er rådgiver i kulturavdelingen i Skien kommune. Grunnen til at de to nevnte idrettene er utelatt når idrettsskolen starter opp tirsdag 20 november er ganske enkelt at:

- Fotball og håndball er det mer enn nok av. Det resulterer i at andre idretter som for eksempel curling, svømming, speedway og bryting kommer litt i bakleksa. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Arvesen og får støtte av nanbudoduoen Rune O. Hansen og Terje Skjoldnes.

- Vi ønsker selvfølgelig at enda flere skal begynne med nanbudo, og det er grunnen til at vi har dratt i gang denne skolen, sier Hansen. Blant idrettene idrettsskolen satser på er: Golf, speedway/go-cart, bryting, curling, diverse ballspill og nanbudo.

- Her bør det være nok av idretter som trigger den yngre garde, smiler Viktor Arvesen som heller ikke mener kostnadene bør skremme noen.

- Det koster 500 kroner å melde seg på skolen. Da står vi for alt av utstyr, så ungene trenger ikke ha med seg noe som helst, sier Arvesen.