Slapp ut fem tonn olje

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Yara Porsgrunn slapp ved et uhell ut i overkant av 5 tonn tung fyringsolje natt til lørdag 24. november.

DEL

-Yara beklager på det sterkeste ulempen dette utslippet påfører beboerne i området og publikum generelt, og vi vil fortsette arbeidet med å rydde opp i ukene som kommer. En granskningskommisjon er i arbeid for å finne årsaken til uhellet og tiltak for å unngå dette i fremtiden, sier fabrikksjef Per Knudsen i en pressemelding

GRISERI I BREVIK

Mye av oljen ble samlet opp i lenser og direkte fra Frierfjorden i løpet av lørdag, men et større flak ble ikke oppdaget og landet langs stranden fra Stranda til Saltbua fyrlykt, et strekk på rundt to kilometer, og ved Blekebakken i Brevik.

- HOLD HUNDER I BÅND

Bedriften er i kontakt med de berørte kommunene, IUA (Interkommunalt Utvalg for Akuttforurensning), Kystverket, brannvesen, politiet samt naturoppsynet for å håndtere situasjonen best mulig, står det i pressemeldingen.

Det arbeides nå med å samle opp oljesølet og dette arbeidet vil gå kontinuerlig fremover, også gjennom helgen. Den berørte strandsonen er avsperret, og skilt vil bli satt opp langs turstier om at sperringen må respekteres og hunder må holdes i bånd.

- SEIG OG KLISSETE

Oljen er seig og klissete og vil sette seg på fottøy og klær. Tilsølte klær bør renses eller kastes, opplyser Yara. Tilsølt hud bør vaskes med kraftig såpe. Flekker på huden kan smøres inn med krem som løser oljen.

Artikkeltags