Gå til sidens hovedinnhold

Skiensmann kriger trolig i Syria

Artikkelen er over 9 år gammel

En skiensmann som går under pseudonymet Muhammed Jundullah, kriger trolig i Syria sammen med den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad.

Bildet som viser skiensmannen med en AK-47 i hånden, ble ifølge Dagbladet lagt ut på Mohyeldeen Mohammads facebookprofil fredag i forrige uke.

John Chr. Elden er advokat for Mohyeldeen Mohammad, og han opplyser i en sms til Dagbladet at «det ser ut som hans klient slåss med vesten mot regimet i Syria».

- Men så lenge dette ikke er en straffesak, legger jeg meg ikke opp i det, skriver Elden som også er oppnevnt som forsvarer for skiensmannen.

TA har tidligere omtalt at Jundullah skal ha blitt rekruttert til radikal islam av Mohyeldeen Mohammad

LES OGSÅ: Bekrefter nær kontakt

TRUSSELTILTALT

Jundullah er tagget av Mohyeldeen Mohammad i det aktuelle bildet. PST skal i lengre tid hatt mistanke til at skiensmannen deltar i kampene mot regjeringshæren i Syria.

Skiensmannen som er i begynnelsen av 20-årene, ble for ett år siden pågrepet hjemme i Skien av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter at han la ut en video med truende innhold mot myndighetspersoner og norske soldater.

Ifølge Varden skal skiensmannen som opprinnelig kommer fra Mellom-Amerika, når være tiltalt for å ha publisert videoen. Rettsaken mot ham er berammet i Nedre Telemark tingrett i slutten av april og skal gå over fire dager.