Skienskvinne anmelder politiet

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: En skienskvinne har anmeldt Telemark politidistrikt for grov uforstand i tjenesten, i forbindelse med overfallet på Sandra Siljan Danielsen.

DEL

Skienskvinnen Kari Elisabeth Bjørnstad, som selv er mor til to tenåringer, reagerer på at den 29 år gamle mannen som er siktet etter overfallet ble løslatt så tidlig.

Les saken: – Var helt sikker på at jeg skulle dø

– Anmeldelsen går på at politiet i denne saken har handlet på et faglig nivå som ikke holder mål, og at dette anses i forhold til den alminnelige rettsoppfatning å være et grovt avvik fra forsvarlig handlemåte og rettssikkerhet fra offeret, samt samfunnsbeskyttelse ved å løslate gjerningsmannen på det aktuelle tidspunktet, skriver Bjørnstad i klagen.

Hun mener også at politijuristen ikke har innhentet nødvendige opplysninger i saken eller utøvd forsvarlig faglig skjønn på å vurdere mannens psykiske helsetilstand i forhold til gjentakelsesfare, ved å slippe ham kun få timer etter hendelsen. I tillegg viser hun til at den siktede ble løslatt før den fornærmede og vitnene var avhørt, og at den fornærmede heller ikke ble varslet om løslatelsen.

- UTRYGG

– Som mor og borger av byen kan jeg ikke finne meg i en slik håndtering fra politiets side, der dere profilerer «Et tryggere Telemark for alle». Har aldri følt byen så utrygg for ungdommene våre med en slik saksbehandling, skriver Bjørnstad.

Det var natt til lørdag at Sandra Siljan Danielsen ble brutalt overfalt i Skien sentrum av en 29 år gammel polsk mann. Hun ble tatt kvelertak på og ble slått gjentatte ganger i hodet, slik at nesa brakk. 29-åringen er siktet for legemsbeskadigelse etter voldsepisoden.

Artikkeltags