- Skal bli best på Sverige!

KLARE: Fra venstre Roar Småge, Hans Erik Christoffersen og Marius Talmo er klar til å ta opp konkurransen med et fullastet M/S Color Viking som Kystlink ikke klarte med M/S Kongshavn som ligger ved kai i bakgrunnen.

KLARE: Fra venstre Roar Småge, Hans Erik Christoffersen og Marius Talmo er klar til å ta opp konkurransen med et fullastet M/S Color Viking som Kystlink ikke klarte med M/S Kongshavn som ligger ved kai i bakgrunnen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Rederiet Kyst Line med Marius Talmo som linjesjef mener at den nye svenskelinja fra Langesund skal bli best på handleturer til Strømstad. Men det betinger at folk kjøper folkeaksjepakker til 3 000 kroner.

DEL

Da Color Lines ferje, Color Viking, gled fra kai i Sandefjord med fullt skip mandag formiddag, sto Marius Talmo og Hans Erik Christoffersen på samme kai og presenterte sitt konsept for en konkurrerende linje.

KYSTLINKANSATTE

De to initiativtakerne tar utgangspunkt i linjetrafikken som Kystlink og Nye Kystlink la ned i desember i fjor. Med seg har de et par nøkkelpersoner fra Kystlink, blant annet Roar Småge som hadde ansvaret for butikkene om bord.

- Vi vet hva Kystlink gjorde feil og hva Color Line mangler i dag, og vi lover å bli best på Sverige med vårt konsept, sier Talmo.

FOLKEAKSJE

I dag kan ikke Marius Talmo si noe om hvilke kapitalkrefter som står bak satsingen eller hvilket skip som skal chartres, unntatt at det er tre skip som er interessante.

Han liter på at folk vil satse penger på en folkeaksje som kan skaffe penger til markedsføring og oppstart.

- Vi håper å selge 15 000 aksjepakker til 3 000 kroner stykket. Som aksjonær vil det vær fordeler med blant annet rabatter. Klarer vi ikke det må vi få inn eksterne investorer som jeg vet står klar.

TRENGER 20 TIL 40 MILL

Talmo forteller at planen er første avgang 1. mars kl 17 fra Langesund. Og det blir to avganger daglig.

Han er nå i gang med å etablere eget selskap i Sverige, Kyst Line Sverige AB som vil søke konsesjon for anløp i Strømstad og etablere seg i et nybygg rett utenfor kaia Color Line også bruker.

Artikkeltags