I fengslingsmøtet i Skien og Porsgrunn tingrett i går ba politiadvokat Kjell Ove Ljosåk om at 33-åringen ble varetektsfengslet for fire uker på grunn av gjentakelsesfare.

Og Ljosåk nådde igjennom med kravet i retten.

AKTIV INNBRUDDSTYV

Fungerende leder for etterforskningsavdelinga ved Grenland politistasjon, politioverbetjent Svein Nøklegård, sier at 33-åringen er en såkalt gjenganger.

- Han er siktet for 23 forhold som stammer fra i fjor høst og fram til nå. Han er blant annet siktet for to grove tyverier, åtte tyverier, ett forsøk på heleri og ett forsøk på bedrageri, sier Nøklegård.

33-åringen også er siktet for to tilfeller av kjøp av narkotika og tre tilfeller av bruk, ett tilfelle av kjøring i påvirka tilstand og kjøring uten førerkort, samt besittelse av kniv.

Nøklegård sier at det er resultatene av etterforskning som gjør at de nå kan knytte mannen til de mange sakene.

- Noen av sakene har han erkjent, noe har han delvis erkjent og noe nekter han for, sier Nøklegård.

Innbruddet i Fylkestrygdekontoret på Kjørbekk i Skien kvelden 5. mai i år er ett av forholdene 33-åringen er siktet for. Som TA omtalte 6. mai ble det gjort store ødeleggelser på flere kontorer under innbruddet, hvor det ble stjålet flere bærbare pc-er. I tillegg er 33-åringen siktet for å ha stjålet pc-er fra Skien videregående skole, samt for et innbrudd på Lunde barneskole.

33-åringen er heller ikke så veldig nøye på hvor han utøver virksomheten sin, siden han også er siktet for tyveri av en sykkel utenfor politihuset i Porsgrunn.