Gå til sidens hovedinnhold

Satser stort på LAN

Artikkelen er over 11 år gammel

I et lokale på Klosterøya i Skien som kun er opplyst av pc- skjermer, sitter nærmere 200 ungdommer denne helgen. Felles for dem alle er interessen for data, nett, spill og fildeling.

GalaxeLAN i Skien er et forsøk på å lage et litt større lan en det som har vært gjort tidligere i kommunen.

- Det er veldig mange ungdom i dag som er opptatt med å bruke nett, spille spill og å komme sammen med andre for å gjøre nettopp dette, sier Maja Foss Five i Team Fritid, som gjennom Skien kommune arrangerer GalaxeLAN.

- De siste fire årene har Skien kommune arrangert rundt fire lan i året av mindre størrelser, nå ville vi se om det var mulig å få til noe litt større. Vi valgte Klosterøya som har blitt den nye IT-plassen i Skien, sier Foss Five.

Vi har hatt et godt samarbeid med Klosterøya, IKT Grenland, ITUM og Zones for å få dette i stand , men flere av ungdommene som er med i Team Fritid har gjort en stor innsats, sier hun.

Spillturnering

En av disse ungdommene er Alexander Jonassen som er spill- og nettverksansvarlig under GalaxeLAN. Det er store premier å hente i spillturneringene han har ansvar for. Hovedpremien for en av turneringene er på 10000 kroner og han kan love stor stemning etterhvert som timene går.

- Vi spiller kontinuerlig i flere timer og da kan det bli ganske hektisk stemning med høy spenning og mye skriking og rop, forteller han.

Det er det å kunne dele datainteressen med noen som er grunnen til at så mange møter opp på lan, sier Jonassen. Man spiller spill, deler filer og møter nye venner.

- Dette vil vi prøve på igjen til neste år, sier Foss Five som er storfornøyd med oppmøtet. Dette har blitt et veldig vellykket arrangement, og lokalene på Klosterøya er morsomme å bruke, sier hun.