Gå til sidens hovedinnhold

Refset Frp-er for Facebook-status

Artikkelen er over 9 år gammel

SKIEN: Karianne Hansen (Frp) ble refset av rådmannen for et Facebook-innlegg der hun kritiserte kommunens skjenkeregler. – Jeg lar meg ikke kneble, sier Karianne Hansen.

Bakgrunnen for saken var en russekro skiensrussen planla på Stevneplassen fredag 2. desember. De regnet med å ha 400 personer inne i en av hallene. Problemet var at de ikke hadde søkt om skjenkebevilling før kommunen gjorde dem oppmerksom på at de måtte ha det. Før søknaden kunne bli behandlet, valgte russen å droppe alkoholen.

Det reagerte Frp-politiker Karianne Hansen på. Hun skrev om saken i en status på Facebook, der hun kalte Skien en nei-kommune, og uttalte at den stakk kjepper i hjulene for russen. I går fikk hun svar fra rådmann Knut Wille, i usedvanlig krasse ordelag.

BA EN OM UNNSKYLDNING

- Dette er alvorlige beskyldninger mot kommunen. Russen overholdt ikke reglene og manglet godkjenning fra politiet, understreket Wille. Han ønsket også en unnskyldning fra Hansen.

- Vi blir uthengt som en nei-kommune, og saksbehandler blir navngitt og æresskjelt. Bystyret må vurdere om det er riktig å gjøre av en representant, sa Wille.

Noen unnskyldning fikk han derimot ikke, verken av Hansen eller av Frp.

- Det er greit at vi politikere har en rolle som arbeidsgivere. Men en annen rolle er å være ombudsmann. Jeg mener jeg ikke tråkker på noen spesielle. Det må være lov, det er et politisk verktøy, sa Hansen.

- FIKK IKKE SVAR

Ifølge en av arrangørene bak russearangementet var det ikke lett å komme i kontakt med verken politiet eller kommunen.

- Vi kontaktet politiet for første gang i oktober og ønsket et samarbeid, uten å få svar. Da valgte vi å kontakte de igjen. Til slutt så kontaktet de oss tre dagen før arrangementet, sier Even Bø Ruud til TA. Han mener det er feil av rådmann Knut Wille å skylde på russen, og påpeker at russen hele tiden har ønsket et samarbeid med kommunen og politiet.

- DYPT UENIG

Karianne Hansen fikk solid støtte fra Jørn Inge Næss (Frp).

- Jeg er dypt uenig med rådmannen i denne saken. Dette er å regne som et leserinnlegg som like godt kunne stått på trykk i avisa. Hvis vi skal legge oss på denne linja, vil bystyret få mye å behandle med de nye mediene som kommer i tiden fremover, sa Næss. Hansen uttalte til TA torsdag at hun ikke vil la seg kneble, selv om administrasjonen mener hun har opptrådt illojalt.