- Positivt at noen vil satse

Artikkelen er over 12 år gammel

LANGESUND: De store planen om utbygging av Langesund Bad snakker alle i lokalmiljøet om. - Jeg som medlem i næringsrådet er imponert over at noen virkelig tør å satse og det så stort, sier Nils Egel Nilsen.

DEL

Nilsen er kommunepolitiker, tidligere leder i velforeningen og pådriver for å skaffe ny næring til kommunen. Han er også opptatt av hvordan Langesund skal se ut som by i fremtiden.

- Dette er en frisk satsing, og det trenger vi fra dem som har tilgang på kapital, sier han.

POLITIKERNE VÅKNET

Planene til Lars Rise om 60 boliger og svær utbygging av fasilitetene i og rundt de gamle bygningene til Langesund Bad, har gitt ny giv for mange med planer i kommunen.

Fredag luftet Bamble formannskap hvordan framdriften skulle være for politisk behandlinga planen. Gunnar Moen (SV) savnet at ikke også resten av det politiske miljøet hadde fått planene slik som de ble presentert i teknisk- og miljøkomiteen torsdag.

- Dette er positivt, men vi trenger å bli orientert tidlige om en så omfattende plan, ikke minst for å kunne gi signaler hva vi kan godta, sa Gunnar Moen, som tidligere var plan- og bygningssjef i kommunen.

FOR STORT?

Nils Egel Nilsen skal ta opp planene i et lokalt næringsmøte torsdag.

- Er ikke disse planene i størst laget for Langesund?

- Nå har vi fått på bordet en plan det kan jobbes videre med. Vi vet at satsing på turisme er tungt og langsiktig.

- Når vi nå setter oss ned og summer hva vi har i Bamble, ser vi blant annet E18 som en av landets travleste veier, der det må være mulig å få flere til å stoppe og oppdage alle kvalitetene vi har i kommunen vår. Vi har idrettshall og hotell samt ferge til Danmark og kontinentet. Samler vi alt dette og satser bevisst, kan vi nå langt med å utvikle turismene som en betydelig næring.

ALLMENNHETEN

- Kan ikke planen med badehus og ferieleiligheter ned mot sjøen ødelegge allmennhetens bruk av området?

- Jeg er opptatt av å sikre allmennhetens tilgang til friområdene. Nå må vi se hvordan planene legger til rette for allmenn ferdsel, sier Nilsen.

- Dere jobber med utforming av Langesund sentrum med torvet og ned mot sundet. Hva med videreutvikling av området rundt Skjærgårdshallen?

- Der har vi et stort potensial. Vi i utvalget ser for oss en idrettspark med ridehall og kanskje ishall og mye annet. Det er bare at noen tør og har vilje til å satse, så skal vi se på områder til det i kommuneplanen.

- Vi er midt i arbeidet med kommuneplan for Stathelle og planene fra Nato-anlegget til Stoa. Så her er det muligheter, for vi har i en kjempefin kystlinje og mange kvaliteter rundt i kommunen.

- Det viktigste er at noen tar jobben med å summere opp alt sammen og legge forholdene til rette for de som vil satse, sier Nils Egel Nilsen.

Artikkeltags