Starter «Folkeaksjon mot giftdeponiet»

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Jan Erik Lunde leder gruppa fram til et nytt styre er valgt. I løpet av mars måned ser Folkeaksjonen mot giftdeponiet dagens lys.

DEL

En gruppe velforeninger og beboergrupper har i lang tid jobbet mot Noahs planer om etablering av et avfallsanlegg og deponi for farlig uorganisk avfall ved Norcem i Brevik.

Nå står en gruppe på 20 personer bak en ny folkeaksjon, melder Jan Erik Lunde.

– Vi setter ned et interimsstyre, og starter opp i løpet av neste uke. Da skal vi gyve på med en gang, med arbeidsutvalg og strategi, sier Lunde.

FRYKTER NOAH-JA

Torsdag behandler bystyret i Porsgrunn saken, og selv om mye taler for at flertallet takker nei til en konsekvensutredning, tror Lunde at planene om et deponi er langt fra skrinlagt. Gårsdagens snuoperasjon i Arbeiderpartiet, der representantskapet sier ja til konsekvensutredning, synes han er betegnende for saken.  Han forteller at han er utrygg på seier.

– Selv om bystyret går mot en konsekvensutredning kan nasjonale myndigheter mene at vi i Grenland har så mye avfall og industri at vi kan ta dette også. Et vedtak gjelder bare inntil et nytt er fattet, derfor skal vi jobbe fram mot kommunevalget med denne folkeaksjonen, sier Lunde.

Aksjonen vil sikre at partier som sier nei i dag, ikke snur og sier ja til høsten. 

Fra de 20 personene som allerede har arbeidet en stund i kulissene skal det velges et styre på sju medlemmer.

– Dette er høyst oppegående personer fra Skien, Porsgrunn og Bamble, sier Lunde.

Artikkeltags