Politiet roser de frivillige

Artikkelen er over 13 år gammel

SKIEN: Leteaksjonen etter den savnede skiensmannen Olav Kristoffersen fortsetter i dag med uforminsket styrke. Hittil er det ikke funnet spor eller gjenstander i området som stammer fra den savnede.

DEL

Politistabssjef Tor Ragnar Sollid ved Telemark politidistrikt berømmer alle de frivillige som er med og leter. Det har vært 200 frivillige ute i terrenget og lett.

- Jeg er imponert over den frivillige innsatsen. Mange av dem bruker fritida og ferien sin på å lete, sa Sollid på politiets pressekonferanse i går ettermiddag.

Etter klokka 14 og utover strømmet det på med enda flere folk som kom fra jobb og lette til klokka 22. Det er også mange bedrifter som har gitt de ansatte fri for å lete.

Kollegene i byggefirmaet til den savnede er ute og leter, og det samme er flere ansatte og ledelsen hos Fylkesmannen i Telemark, der kona til den savnede jobber.

VIL HA FLERE

Nå begynner letemannskapene å bli slitne, så politiet oppfordrer flere frivillige til å melde seg. De kan møte opp på Skifjeldhytta, der de vil få utdelt et leteområde.

I tillegg deltar organisasjoner som Røde Kors, Folkehjelpa, saniteten, Sivilforsvaret og Heimevernet i letingen samt helikopter og fem hunder. Stavern dykkerservice har hatt seks dykkere i området siden mandag med miniubåt og sonar. De har dykket i Mensvann og Mjøvann, og går etter hver over til Brokane.

ER LOMMEKJENT

Bilen til den savnede var parkert i langs veien nederst i bakken ved Skifjeldhytta. Det er ifølge Sollid er uvanlig sted å parkere så lenge målet for fotturen til den savnede var Vealøs. Men savnede er et friluftsmenneske og likte å gå tur i dette området.

- Dette er hans oppvekstområde og han er lommekjent der. Vi tror ikke han har gått seg vill, sier Sollid.

- Samtidig skulle han trene seg opp etter et fall fra en stige nylig. At han skulle tatt noen sjanser på å klatre i fjell i dette området, virker lite sannsynlig, mener Sollid.

Han sier det heller ikke er funnet klær eller støvler i området, som det ville vært naturlig at 40-åringen hadde tatt av seg hvis han skulle ta seg en dukkert i et vannene.

HAR SKJEDD NOE

Sollid sier de tror noe må ha tilstøtt den savnede siden han har bort helt siden lørdag. Politiet fortsetter med søk i marka i håp om at han kan være i live. Søk i vannet gjøres med tanke på at han kan være forulykket. Det er svært dårlig sikt i vannet med gjørmete bunn, og det er lite strøm i vannet.

MANN OBSERVERT

En mann i 30- til 40-åra ble søndag morgen rundt klokka 06.00 observert ved ferista i Siljan. Han hadde på seg t-skjorte og en shorts, riktignok ikke av samme farge som den savnede. Selv om dette er et stykke fra Skifjeld, holder politiet alle muligheter åpne, og ber om at denne mannen melder seg.

Politiet har vært i kontakt med mannen som kjørte bil fra Skifjeld lørdag kveld og som tidligere ble etterlyst. Han kom fra en fest etter et utendørs rollespill i nærheten, og er sjekket ut av saken.

Det er også funnet en gammel kikkert, ryggsekk, en røykpakke og en kopp til en ståltermos ute i terrenget. Men ingen av disse gjenstandene skal tilhøre den savnede.

Artikkeltags