Gå til sidens hovedinnhold

Robertas og hans gravide kone mistet alt

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN/NOTODDEN: Robertas (29) kom til Norge ved en tilfeldighet for ett år siden. Her er han i full jobb og i august venter kona deres første barn. I går mistet den lille familien alt de eide i den dramatiske husbrannen i Skien.

Etter å ha bodd flere år i London flyttet Robertas og kona Praurime (27) tilbake til hjemlandet Litauen for å starte som selvstendig næringsdrivende. Det gikk ikke bra og tilfeldigheter førte dem videre til Norge for å gi livet en ny start.

KOKK PÅ NOTODDEN

Her fikk Robertas sin første jobb i restauranten til Norlandia Telemark hotell på Notodden. Robertas er en dyktig kokk og ikke lenge senere gikk turen videre til Big Horn Steakhouse i Skien.

Livet har den siste tiden smilt til den lille familien. I tillegg til en god jobb fant de seg en helt nyoppusset leilighet på Frogner ikke langt fra Skien sentrum. Alt lå an til en god start på livet for deres førstefødte som er ventet til verden i august.

VAR HOS LEGEN

Torsdag ettermiddag fikk livet en ny vending. Etter et besøk hos legen og litt shopping skulle paret hjem til leiligheten. Her ble de møtt av politisperringer, brannbiler og mange skuelystne. Leilighetsbygget med åtte leiligheter sto i full fyr. Ingen av de 16 beboerne ble skadet, men flere har i likhet med Robertas mistet alt de eide.

- Jeg spurte om jeg kunne hente det aller nødvendigste, men fikk beskjed om at det var alt for farlig, sier Robertas til TA dagen derpå. Han vet ennå ikke hvordan leiligheten ser ut innvendig, men frykter at det meste er ødelagt. Enten av flammene eller av alt vannet som ble brukt under slukningsarbeidet.

Robertas og kona bodde i første etasje og her skal det være brannvegger mellom leilighetene. Bygget for øvrig hadde så mange hulrom at brannvesenet til slutt brukte gravemaskin for å få kontroll over flammene. Det tok flere timer fra brannen startet til brannvesenet hadde kontroll.

BOR HOS VENNER

I ren frustrasjon reiste de to fra brannstedet og opp til Notodden hvor de fikk overnatte hos venner. Rent bortsett fra klærene de hadde på seg har de mistet alt. De hadde heller ikke innboforsikring og må sannsynligvis starte livet på scratch.

- Dette var vår første leilighet. Vi har ikke bodd lenge i Norge og kjente tydeligvis for dårlig til  det norske systemet, innrømmer Robertas. Paret betalte et større depositum for leiligheten og trodde dette inkluderte en form for forsikring.

HÅPER I DET LENGSTE

- Det er vanskelig for oss uten bolig, min kone er gravid og vi har mistet alt vi eide. Likevel er paret innstil på å leve et godt liv sammen med venner i Norge.

- Vi ser alllerede etter en ny leilighet og jeg må jo på jobb for å tjene penger. Lørdag er kokken tilbake over grytene på restauranten. Han håper de raskt kan skaffe seg det aller nødvendigste for å overleve.

- Jeg er optiimist. Det kan jo være at noen av tingene våre er like hele inne i leiligheten. Nå venter han bare på politiets tillatelse til å gå inn i det falleferdige leilighetsbygget på Frogner i Skien.

Fortsatt har ekteparet hverandre og i august kommer et nytt familiemedlem til verden.