Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Norges utleiekonge

Artikkelen er over 6 år gammel

Han kom fra "ingenting" og er nå utleiekonge med over 200 hybler og leiligheter.

Bjørn Gundersen har gått fra 100 000 kroner til 100 millioner kroner.

I GANG SOM 14-ÅRING

- Jeg begynte å arbeide tidlig. Som 14-åring var jeg i gang, sier han til Finansavisen.

Bjørn Gundersen ble født i Skien i 1959. I dag kontrollerer han over 200 hybler og leiligheter blant annet på Rjukan, Notodden, Skien og Porgsrunn.

- SKAL TRIVES

- Jeg leier ikke ut leiligheter. Jeg leier ut hjem. Jeg vil at folkene som skal leie av meg har gode liv der og trives, sier han, og forteller at det var i 1989 det egentlig startet.

Da hadde han spart opp 100 000 kroner som han og kona brukte til å kjøpe et hus til 500 000 kroner med fire boenheter.

I 2000 var han blitt "stor" og kontrollerte godt over 100 leiligheter.

- Jeg prøver å samle flere enheter hvert sted. Da blir de enklere å administrere og vedlikeholde, sier Gundersen som har tre håndverkere som arbeider fast for seg.

GODT UTLEIEMARKED

- Det ligger store muligheter i eiendomsmarkedet hvis du greier å plukke gode objekter nær sentrale områder. Fortrinnsvis bør eiendommene være i god stand, men vi er også villig til å pusse opp, forteller Gundersen.

Generelt er det slik at et hett boligmarked med høye boligpriser, som i Oslo, gjør det mulig å ta en stiv husleie. I Telemark er eiendomsmarkedet langt lavere priset og derfor blir inngangsbilletten for investor billigere. Utleiemarkedet er derimot godt. For utleier er dette en utmerket kombinasjon.


- Det er ikke mulig å oppnå leieinntekter som betjener renter og avdrag fra første dag, men på noen års sikt går det bra, har Gundersen uttalt til TA tidligere.

Gundersen har tjent seg søkkrik på utleie, nå er det sønnen Bjørn Maurits Gundersen som skal sørge for videre vekst.