Georg Andersen ved etterforskningsavdelingen på Grenland politistasjon sier at politiet foreløpig ikke har mottatt den siste anmeldelsen om tagging ved Maxbo i Porsgrunn. Han bekrefter imidlertid at Maxbo anmeldte et lignende forhold i mai 2005. Denne saken er henlagt.

- Vi har ingen konkrete tagge-saker som vi jobber med nå. Vi har ikke mottatt mange anmeldelser på slike forhold den siste tiden, men noen har det vært. Det er imidlertid ikke snakk om ukentlige anmeldelser, sier Georg Andersen.

I fjor sommer/høst intensiverte politiet arbeidet mot taggerne. Ifølge Andersen ble over 30 saker oppklart i løpet av høsten.

- Hvis vi prioriterer slike saker, klarer vi som regel å oppklare veldig mange av dem. Det er snakk om prioritering av ressurser. I øyeblikket har vi ikke et spesielt fokus på slike saker, sier Georg Andersen.

Han oppfordrer folk som blir utsatt for tagging til å ta bilde av «tegningene» og notere såkalte signaturer.

- Ett problem for oss er at det stadig dukker opp nye signaturer og at det stadig er utskifting av personer i de miljøene som driver med slikt, sier Andersen, men understreker at politiet ser alvorlig på denne formen for hærverk.